Salif Nogo pleacă la Astra Ploieşti

Salif Nogo

Salif Nogo

Deşi formaţia Politehnica Iaşi a intrat în insolvenţă, în această vară mulţi jucători plecând liberi de contract din dealul Copoului, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu senegalezul Salif Nogo.

Fundaşul, care a mai jucat la US Ouagadougou, Oţelul Galaţi, AC Troyes şi Jiul Petroşani, a fost lăsat să plece la Astra Ploieşti, echipă patronată de omul de afaceri Ioan Niculae.

Surse din cadrul clubului prahovean ne-au declarat, sub protecţia anonimatului, că transferul jucătorului s-a făcut în urma unei înţelegeri între primarul Gheorghe Nichita şi Ioan Niculae.

Astfel, în baza acestei înţelegeri, jucătorul s-a dus la Astra ca jucător liber de contract, pentru ca gruparea prahoveană să nu plătească nimic la Liga Profesionistă de Fobtal, în timp ce plata s-a făcut pe sub mână, Nichita urmând să primească de la Ioan Niculae 40.000 de euro.

Cine este Ioan Niculae?

Marele om de afaceri Ioan Niculae deţine Grupul InterAgro şi recent şi-a tras o fabrică de napolitane şi biscuiţi în oraşul Zimnicea, în urma unei investiţii de 5 milioane de euro, fondurile necesare fiind asigurate din surse proprii, dar şi un Centru de Vinificaţie, tot la Zimnicea, în urma unei investiţii de 9 milioane euro, pentru care au fost accesate şi fonduri europene.

De fapt, Ioan Niculae este un securist – lucru recunoscut chiar de el -, care a ştiut imediat după revoluţie cu cine să combine în afaceri. Primul milion de dolari l-a făcut la sfârşitul anului 1991, după un contract de export de îngrăşăminte chimice în China.

În prezent, Ioan Niculae are o avere estimată la două miliarde de euro.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *