Sâmbătă-i sfârşitu’ lumii !!!

Câteva zile ne mai despart de sfârşitul lumii! Sâmbătă, 21 mai, în jurul orei 6 după-amiaza, drepţii se vor lua de mână cu drepţii ceilalţi şi vor sui în Rai. Profeţia, adusă la slaba cunoştinţă a publicului de marele predicator american Harold Camping (din Oakland, California), spune că doar 2% din populaţia planetei va ajunge în Rai, iar restul direct în Iad! Fără nici un fel de purgatoriu sau alte manevre, de genu’ că “stai, Doamne, să mai vedem”.

În Statele Unite ale Americii, profeţia a ajuns să fie imposibil de ignorat, după ce mii de panouri de avertizare au fost plantate pe la toate intersecţiile. Mai mult, un membru al sectei conduse de  profetul Harold Camping şi-a cheltuit economiile de o viaţă (peste 140 de mii de dolari), pentru o campanie publicitară de avertizare pe străzile din New York. Păcătoşi cum ne ştim cu toţii, am simţit cum panica se extinde cu repeziciune, iar astfel de panouri care anunţă sfârşitul lumii au răsărit şi pe blocurile din Bucureşti, Timişoara, Constanţa sau Iaşi. “Cutremur global! Cel mai mare produs vreodată – Ziua Judecăţii de Apoi: 21 mai! Strigă cu putere către Dumnezeu!“, scrie în mesajul care a înfricoşat omenirea.

Orişicâte s-or întâmpla, să nu vă fie frică!

Starea de nervozitate începe să se simtă şi în Iaşi, după ce astfel de panouri care anunţă Sfârşitul! au fost plasate deasupra amanetului “La Piciu’”, la fosta Baie Turcească şi sub pasajul de la Ţigarete. În cazul nostru, ca s-o sfârşim şi noi cu datoria făcută şi inima împăcată, am încercat să aflăm, în acest ultim material, ce părere au ieşenii despre grozăvia care ne aşteaptă.

Eleonora Bejan (71 de ani, pensionară): “Vai de mine, maică… orişicâte s-or întâmpla în lume, să nu vă fie frică. La noi, la Iaşi, e grădina Maicii Domnului şi aici nu se bagă nimeni. Pe de altă parte, şi dacă s-o întâmpla, gândeşte-te că eu trăiesc cu două milioane de leuţi pe lună. N-am mai mâncat o bucăţică de parizer de când mi s-o măritat fata, în ‘93… Cum să-mi fie frică că-i mai rău în Iad?”.

Mircea Cancevschi (41 de ani, inginer chimist): “Nu simt nici frică, nici bucurie, pentru că afirmaţia mi se pare incoerentă. Sfârşitul cărei lumi? Sunt nouă de toate, iar noi trăim în dimensiunea a treia. Cu toţii facem parte dintr-un lanţ trofic. Dimensiunea minerală e înghiţită de cea vegetală, cea vegetală de cea animală, cea animală de cea umană, iar noi, la rândul nostru, suntem folosiţi, după bunul lor plac, de alte entităţi mai evoluate. În cazul de faţă, reptilienii sunt în spatele tuturor relelor. Înţelegeţi?”

Mihăiţă Goroneanu (52 de ani, şofer): “Dacă ştiam, măcar divorţam şi îmi trăiam viaţa. Am mai şi plătit, ca prostu’, rate la bănci ani de zile. De ce s-a anunţat aşa târziu?”

Didina Cojolean (46 de ani, divorţată): “Şi dacă vine sfârşitu’, eu ce să-i fac? Pot să-l împiedic? Nu! Aşa că îl invit pe Liviuţu, punem de-un grătăraş, ne facem mangă şi-o sfârşim îmbrăţăşaţi”.

Ilarion Tuia (51 de ani, preşedintele sectei “Vaca cu viţei de aur”, din Păcurari): “Noi tot strigăm de câţiva ani că vine sfârşitul, iar lumea zicea că suntem nebuni. Iaca că acum o venit şi va trebui să dăm socoteală pentru faptele noastre! Mare este Dumnezeu! Şi vă spun eu şi cum va fi sfârşitu’ la noi, la Iaşi. Sâmbătă după-amiază, o să coboare din cer patru cavaleri înaripaţi, care o să aducă cu ei pe pământ foametea, seceta şi milioane de lăcuste. Marea va începe să fiarbă, dar la Iaşi nu vom vedea, că nu avem ieşire la mare. După asta, un fulger uriaş va lovi Observatorul de pe dealul Cetăţuia, iar pământul va crăpa tocmai până sus, la Bucium. Şi barajul de pe Prut, de la Stânca Costeşti, se va rupe, iar puhoaiele vor acoperi Complexul Palas! Nimeni nu va scăpa! Poate doar cei care vor şti cum să se ferească. Spre exemplu, la grupul nostru de rugăciune taxa e 130 RON”.

Silviana Timofte (21 de ani, senior-executive vânzătoare-mall): “Măi, nu că mi-ar fi frică… numai că în mall e foarte aglomerat în perioada asta şi nu prea am timp de Sfârşitu’ Lumii. Se dă şi la televizor, sau tre’ să ieşim afară să-l vedem?”.

Bogdan Şaramet (35 de ani, subprefect al Iaşului): “Dacă se confirmă ce spuneţi dumnevoastră, e o zi tristă… Dar chiar şi în aceste condiţii, nu trebuie să uităm că Guvernul Boc este cel care a scos ţara din criză, pentru ca noi să o sfârşim cu fruntea sus!”.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *