Securilă și Masonilă fac pui la Iași

Ca oameni care au crescut cu „Legendele Olimpului” și „Star Wars”, ca pasionați de psihiatrie și, mai ales, ca gazetari care au mâncat ceva primari, miniștri și parlamentari la viața lor, aproape că ne resemnasem cu ideea că – gata – nimic nu ne mai poate surprinde prin viața politică românească și, cu atât mai puțin, prin aceea de Bahlui. Ce s-ar mai putea întâmpla nou – ne întrebam – după vechea și noua Alianță D.A., după Mișcarea Populară, Inițiativa România Liberă (sau Liberală?!), Noua Republică, Forța Civică, Forța Steaua și toate celelalte idei, proiecte, mișcări, inițiative și fundații…

Securilă și Masonilă fac pui la IașiDar slavă Domnului că încă mai există suficient de mulți secu…, pardon, oameni cu inițiativă în țara asta, fiindcă, grație lor, ne-am mai revenit și noi din blazare la aflarea veștii cum că, din această săptămână, există „Organizația Județeană Iași a Alianței Lege și Ordine (ALO)”. Mânați de curiozitate, mai ales că speram să fie vorba de un nou sezon al serialului polițist cu același nume, am făcut și noi niște cercetări, așa cum ne-am priceput. Cum Goagălul nu-i chiar Enciclopedia Britannica și nici presa românească tocmai The Times, am dat peste un fel de fundație pestriță formată din securiști, masoni, generali, medici și alte personaje dubioase, o struțocămilă suspectă și susceptibilă de a pune la cale cele mai bizare combinații. Nici nu ar fi greu ca ALO să își fi format, încă de la lansarea națională, o astfel de imagine în condițiile în care printre vedetele sale se numără personaje precum Gheorghe Dinu (poate vi-l amintiți de la prezidențialele din 2004: avocat, general, criminalist, putred de bogat, profesor, secu…, pardon, specialist în Drept, în fine, un ins interesant), Constantin Degeratu (general și fost șef al Statului Major), Constantin Bartolomeu Săvoiu (general de brigadă și mason pe față, „Mare Maestru al Lojii de Crângași cu Grad Suprem de Frunză de Pătrunjel” sau cam așa ceva) etc. Dincolo de trecutul și misiunea liderilor, nici ideile lor nu sunt mai puțin demne de seria „Extratereștri antici” de pe History Channel: Parlamentul este neconstituțional, Crin Antonescu trebuie să fie revocat de la șefia Senatului, Curtea Constituțională va fi desființată…

Securilă și Masonilă fac pui la IașiMasonerie, organizații secrete, iluminați?! Mărturisim că nu suntem pasionați de teoriile conspirațiilor mondiale și că, în general, masonii nu ni se par decât niște oameni în toată firea cărora le place să se joace cu săbiile și să îmbrace în fustițe… De altfel, nici nu prea am avea de ce să ne batem capul în condițiile în care însuși șeful partidului mărturisea, într-un interviu recent, că: „ALO nu are nici mai mulţi şi nici mai puţini masoni decât celelalte partide! De altfel, această atmosferă de mister din spatele masoneriei denotă lipsa de mediatizare şi, până la urmă, o lipsă de cultură generală”. Mda, așa o fi, numai că una e să ai cinci masoni, de pildă, într-un partid de talia PSD-ului sau, hai, a PNL-ului și cu totul alta e să ai cinci din tot atâția membri de partid. Chestie de proporție..

În ceea ce privește relația cu serviciile, nu putem decât să-i felicităm pe secu…, pardon, pe liderii acestui partid pentru sinceritate: când timpanul e principalul organ al muncii de zeci de ani, ce alt nume în afară de „Alo” ar fi mai potrivit?! Se aude?

Mason of a bitch

P.S. Trecem peste împrejurarea că lansarea filialei bahluiene a „alianței” cu pricina a avut loc taman în „Sala de Conferințe a Cavalerilor” a Universității „Apollonia”, condusă de nimeni altul decât de distinsul profesor și doctor de dinți Vasile Burlui, dacă vă mai spune ceva numele… Trecem peste împrejurare, fiindcă, în urma unor investigații amănunțite și pe baza unor dovezi indubitabile, am ajuns la două concluzii: 1. Vasile Burlui nu a fost, nu este și nu va fi niciodată securist! și 2. Vasile Burlui nu a fost, nu este și nu va fi niciodată mason!

2 comentarii

Lasa comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *