Servicii de groază: firmă de curăţătorie care mânjeşte hainele

Zic unii că românul s-a învățat cam puturos. Şi aduc ca argument faptul că mulți refuză să mai munceacă atât timp cât există fel de fel de ajutoare de la stat pentru stat degeaba. Cum să te spetești când primești de-a gata? Prost să fii. Dar asta nu e singura categorie care refuză să muncească. Mai există o categorie a oamenilor cu bani. Care s-au învățat, ca să zicem așa, comozi. Ei spun că nu au timp. Că pentru ei timpul înseamnă bani. Și preferă să plătească pentru anumite servicii că lor tot le mai rămâne din cât câștigă. Păi nu trebuie să trăiască și alții? Ba da. Așa au apărut fel de fel de afaceri la botul calului.

Totul e de vânzare
Firme de catering pentru cei care nu vor să mai gătească acasă. Suni și imediat îți pregătește o masă pentru invitați cu tot ceea ce dorești. Pompe funebre: se ocupă de înmormântare cap-coadă. Șoferi de închiriat pentru petrecăreți. Masaj la domiciliu. Orice vrei. Dacă dai un search pe google găsești și firme care îți fac cumpărăturile. Atât timp cât ai bani, poți să îți asiguri aproape orice servicii dorești. Printre firmele care îți fac viața maai ușoară sunt și cele de curățenie a casei sau cele care curăță hainele. Nu puține sunt cazurile în care curățenia a fost una cu desăvârșire. Clientul a fost curățat de bani, bijuterii sau alte bunuri de valoare. Cu alte cuvinte, sunt și riscuri dacă apelezi la firme neverificate.

Alba-neagra
Așa se întâmplă și la curățătoriile de haine. În mai toate marile centre comericiale din oraș s-au deschis și curățătorii de haine. Omul vine la cumpărături, își lasă hainele la curățat, serviciu care implică spălat și călcat, și le ridică a doua zi. Și asta doar pentru câțiva lei. Dar și aici totul e la risc. Poți să primești hainele curate așa cum nu te aștepți. Dar poți să ai și surprize neplăcute. Poți să duci o haină nouă, de culoare albă și să o primești după curățare mai mult neagră și mai boțită decât ai lăsat-o. Și asta pentru același preț. Nu ești taxat suplimentar. Și nu este vorba de o spălătorie de cartier. Ci de una din cel mai mare complex comercial din centrul Iașului. Bonus, primești o explicație de tot râsul: „ne pare rău, se mai întâmplă”. De parcă astfel de incidente se întâmplă mereu. Păi atunci care e afacerea? Să strici hainele omului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *