Show de gala în lumea modei

Balerinele Operei ieşene vor prezenta o colecţie unicat de rochii elegante de seară denumită „Mister”

show-moda-traian---afis-spectacolCine crede cu tărie că blestemata asta de criză economică va persista mai mult timp pe meleagurile româneşti, ei bine, se înşeală amarnic! Odată cu sosirea primăverii, când natura renaşte iar totul în jur revine din nou la viaţă, oamenii cu suflet mare şi-au dat mâna pentru a zămisli lucruri memorabile. Un exemplu în acest sens îl reprezintă o colecţie autentică de modă feminină care poartă semnătura şi amprenta designerului Operei Naţionale Române Iaşi, Rodica Maria Eşanu.

Joi, 24 martie 2011, începând cu ora 20.00, designerul îi invită pe iubitorii muzicii clasice dar şi a modei de calitate să petreacă clipe minunate în compania unor mari artişti ai Operei ieşene care vor prezenta o colecţie unicat de rochii de seară. Spectacolul denumit „Reverenţa Doamnei” va avea loc la Hotelul Traian. Pe ideea spectacolului s-a pliat perfect şi dorinţa Mariei Rodica Eşanu, coordonatorul Secţiei de croitorie femei din cadrul Operei ieşene, de a realiza o colecţie inspirată din adîncurile apelor. Zeiţe ale mării, sirene, nimfe, aduse pe scenă de către balerine din corpul Operei ieşene, sunt personajele principale ale colecţiei “Mister”.

Designerul Rodica Eşanu: „Am fost atrasă întotdeauna de mitologie

”Am fost atrasă mereu de mitologie, o sursă de inspiraţie inepuizabilă. Mi-a plăcut mereu să lucrez cu mâinile, să transform în creaţii valurile de pânză. Am trăit un sentiment de plenitudine ori de câte ori costumele realizate de noi au fost apreciate de artiştii Operei”, susţine designerul. Pentru creatoarea de modă Eşanu, colecţia “Mister” încheie o etapă a pregătirii sale, fiind practic lucrarea de licenţă cu care va absolvi Facultatea de Design Vestimentar din cadrul Universităţii “George Enescu”. Pentru vestimentaţia “nimfelor” a fost folosită o formulă cromatică rece (albastru, verde, violet) în ideea de a reda suprafaţa şi adâncurile apelor, dar şi masa organică. Materiale cunoscute ca tafta, organza sau ştrasurile, au fost opţiunea designerului ieşean pentru colecţia “Mister”.

Pe toată perioada spectacolului, iubitorii de frumos şi muzică clasică vor putea asculta arii cunoscute din opere celebre („Carmen”, de Bizet, „Traviata”, de Verdi) în interpretarea solistei Marinela Maxim de la Opera ieşeană. În curprinsul programului mai figurează şi un moment de dans clasic, respectiv balet şi menuet, spectacolul fiind încheiat, sub o notă autentică, de versurile unor poezii în interpretarea cunoscute actriţe Laura Bilic, de la Naţionalul ieşean.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *