Designerul Irina Schrotter, mizând pe calităţile artistice ale lui Cosette Chichirău. Modă pentru Iaşi

Irina Schrotter recuperează tot mai mult din terenul pierdut în zona mondenului politic, fiind tot mai prezentă la emisiunile locale de televiziune. Într-un talk show recent, creatoarea de modă şi-a exprimat deschis admiraţia faţă de Cosette Chichirău, etichetând-o drept un om de care avem nevoie, ba mai mult, unul în faţa căruia îşi dă jos pălăria. În schimb, Schrotter i-a dezamăgit pe liberali, afirmând că nu merită votul său. Prin urmare, se întrevede un puternic suport acordat de către modistă celor de la Pentru Iaşi, o preferinţă care va fi în mod sigur dezvoltată public în perioada următoare. Deocamdată, pentru a le da un mic semn de încurajare, Irina Schrotter s-a gândit la o serie de ţinute vestimentare pentru fiecare dintre liderii USR.

  • Dragă Cosette Chichirău, aşa cum am spus şi într-o emisiune de televiziune, îmi scot pălăria în faţa ta. Ştiu că orizontul tău larg, de om şcolit prin libertăţile occidentului, ar fi dorit ca, dimpotrivă, să-mi fi scos totul, cu excepţia pălăriei. Revenind la lucrurile serioase, cred că vă pot ajuta cu nişte piese de vestimentaţie care să vă sublinieze imaginea cool pe care v-o doriţi. Pe tine, Cosette, te-aş vedea într-o ţinută rebelă, de sorginte revoluţionară, cu nuanţe bastiliene. Evident, aerul revoluţiei franceze, al mizerabililor, trebuie să transpară din tot ceea ce faci. Aşa că îţi voi croi o rochie din pânză de sac, cusută rudimentar, cu petice vizibile, pe o siluetă de Gavroche, menită a sublinia ideile tale de salvare a naţiei cu arma tehnocrată în mână, o Jeanne d’Arc care se sacrifică pe baricadele cioloşiste.
  • Dragă Andrei Postolache, îţi admir stilul tău vestimentar, liber şi total neinteresant. Cred că alura ta de Dexter ieşit din pubertate trebuie pusă în valoare printr-o ţinută futuristă. Un costum mulat din piele, de genul celor purtate de motociclişti, ar fi ideal pentru silueta ta, simbolizând, într-un fel, agilitatea şi vizionarismul tău politic. Pe de altă parte, pe undeva, extremitatea ta superioară, să-i spunem cap, prin fruntea sa klingoniană, mă îndeamnă să privesc spre o dimensiune stelară, de înger pogorât asupra Iaşului. Un contact cu o civilizaţie extraterestră, asta îmi inspiră alura ta nepământeană. Prin urmare, ţi-aş monta, pardon, ţi-aş împodobi capul cu o pereche de antene Dior. Le-a purtat şi Lady Gaga, dar nu te speria, nu fac nici o aluzie sexistă. Pur şi simplu, eşti făcut pentru ele. Rămâne să stabilim o întâlnire, pentru a le găsi pe cele potrivite. Sunt convinsă că ne vom afla pe aceeaşi frecvenţă radio, poate chiar şi tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *