Smiley a îngheţat de 50.000 € la Revelion

Pe un ger năprasnic, cei mai în vogă artişti români le-au cântat bucureştenilor în noaptea de anul nou. Smiley şi compania au avut de furcă pe scenă din cauza temperaturilor siberiene, – 29 grade Celsius. Nici ei, nici cei 50.000 de de spectatori, nu s-au dat duşi din piaţă. Iată cu ce s-a ales fiecare de Revelion!

Circa 50.000 de oameni au cântat şi au dansat în Piaţa Constituţiei la Revelionul organizat de Primăria municipiului Bucureşti. În ciuda frigului de afară, bucureştenii au rămas în piaţă până la spargerea petrecerii, la ora 1.30, şi nu au dat bir cu fugiţii după focul de artificii. Ei s-au ales cu un show de excepţie realizat de cei mai în vogă artişti români, în centrul cărora a fost Smiley. Juratul de la Vocea României şi soliştii casei sale de producţie, HaHaHa Production, au fost răsplătiţi cu 50.000 de euro pentru prestaţia de Revelion. Printre cei care au încântat în noaptea dintre ani a fost şi orădeanca Brighitta Balogh, semifinalistă la Vocea României, care a făcut echipă cu Smiley de Revelion.

Cu 15.000 de euro a plecat acasă Loredana Groza, după o prestaţie de 20 de minute pe scenă. Însă cei prezenţi nu şi-au putut lua ochii de la ea, căci a surprins audienţa cu o ţinută ieşită din comun, poate nepotrivită pentru frigul de afară. Pentru 15 minute de cântat pe scena din piaţă, Delia Matache s-a ales cu frumoasa sumă de 7.000 de euro. Banii nu au fost o problemă pentru edilii Capitalei, care au cheltuit 470.685 de euro pentru petrecerea dintre ani. Suma e mai mare decât cea cheltuită anul trecut, însă mult mai mică decât în 2012 şi 2011.

Delia Matache a luat 7.000 € pentru 15 minute de cântat. Loredana a plecat acasă cu 15.000 €. Alex Velea a înfruntat gerul cu o haină de blană de senzaţie

Cheltuieli Revelioane în Capitală

2015: 470.685 euro

2014: 200.000 euro

2012: 897.000 euro

2011: 540.000 euro

30 de tone de gunoaie după petrecere

După petrecerea de Anul Nou, peste 80 de lucrători ai firmei de salubritate Romprest au ocupat Piaţa Constituţiei pentru curăţenie generală. Ei au strâns după petrecăreţi 30 de tone de deşeuri de toate felurile (sticle de şampanie, petarde, pahare din plastic, ambalaje din carton şi cutii din aluminiu). Deşeurile au fost sortate în vederea reciclării, ne-au spus reprezentanţii companiei.

Sărbătorile în cifre

22.000.000 de euro s-au cheltuit pe vacanţe în ţară. Peste 140.000 de români au preferat să-şi petreacă Revelionul şi Crăciunul în staţiunile din ţară, unde au cheltuit 95 de milioane de lei, adică aproximativ 22 de milioane de euro, conform unui raport al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural. De Crăciun, gradul de ocupare a locurilor de cazare fost de 60-80%, iar la sfârşit de an de peste 80%. Aproape jumătate şi-au petrecut vacanţa în staţiunile montane, iar alţi 30.000 în hotelurile din marile oraşe. Alte destinaţii au fost vilele şi pensiunile din zonele rurale, staţiunile balneare, litoralul şi Delta Dunării. Cei care şi-au planificat vacanţa de Crăciun au ales un sejur de 4 zile, în timp ce vacanţa de Revelion a durat între 5 şi 7 zile. Cheltuiala medie pentru un sejur de Crăciun la pensiuni a fost de 600 de lei, în timp ce pentru Revelion suma medie alocată a depăşit 800 de lei de persoană.

10.000 de români au plecat peste hotare. În jur de 10.000 de turişti au ales, în schimb, să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în afara graniţelor ţării. Peste cinci milioane de euro au cheltuit aceştia în vacanţele lor în străinătate, o creştere cu 70 de procente faţă de 2013. Majoritatea celor care au plecat din ţară au ales destinaţii ca Austria, Bulgaria, Grecia, Turcia, sau alte destinaţii exotice, precum Emiratele Arabe, Egipt, Thailanda, Indonezia.

57 de milioane de lei s-au dus pe cozonaci. 7,1 milioane de cozonaci s-au vândut în magazine de Crăciun. Preţul mediu al unui cozonac a fost de 8 lei. Astfel, românii au scos din buzunar 56,8 milioane de lei, conform caluculelor făcute de gandul.info. Specialitatea italienească panettone nu s-a dovedit a fi nici anul acesta un rival pentru clasicul cozonac cu nucă, rahat şi cacao. «În general, cozonacii făcuţi de italieni se cumpără şi se valorifică drept cadouri. De multe ori un cozonac trece şi pe la 3-4 proprietari», ne-a explicat Aurel Popescu, preşedintele ROMPAN.

S-au băut 40 de milioane de litri de vin. 40 de milioane de litri de vin şi 4 milioane de litri de băuturi spirtoase s-au consumat de Sărbători. Anul Nou a fost şi el sărbătorit cu 2 milioane de sticle de şampanie, după cum a declarat Romulus Dascălu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Industriei Alcoolului şi Băuturilor Alcoolice «Garant». Preţul mediu al unei sticle de vin, de 750 de ml, e 12 lei. Astfel, consumatorii au fost nevoiţi să plătească în jur de 640 de milioane de lei, doar pentru vin.

 

 

Sursa: click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *