Şoc la Palatul de Justiţie

„Mamaia” Justiţiei ieşene, condamnată la 4 ani şi jumătate de puşcărie

Georgeta Buliga

Georgeta Buliga

Judecătoarea Georgeta Buliga, fostă preşedinte al Curţii de Apel, şi magistrat al Secţiei Civile, cauze cu minori şi de familie, a primit ani grei de detenţie pentru corupţie. Magistraţii Curţii de Apel Bacău i-au „administrat” celei poreclite „Mamaia” Justiţiei ieşene, o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de puşcărie pentru infracţiuni grave de luare de mită şi trafic de influenţă. Mai mult, instanţa superioară băcăuană a hotărât menţinerea popririi pe conturile judecătoarei din Iaşi şi a confiscat apoi de la aceasta, 4000 de euro, banii reprezentând tocmai şpaga primită. Potrivit DNA, în perioada februarie – martie 2010, Buliga a pretins şi primit de la denunţătorul Liviu Popescu, suma de 4.000 de euro, susţinând că banii sunt de fapt pentru colege, judecătoare din cadrul Curţii de Apel Iaşi. Ulterior, Georgeta a pretins o altă sumă pentru sine al cărei cuantum nu l-a precizat însă. La data respectivă, Buliga şi celelalte două judecătoare făceau parte din completul investit cu soluţionarea unui dosar civil referitor la partajarea pe cale judiciară a bunurilor aparţinând lui Liviu Popescu şi fostei sale soţii, Valentina Grama, dosarul fiind în stadiu de recurs.

Buliga: „Nu am ştiut că în buchetul de trandafiri era un plic cu bani”

Procurorii anticorupţie susţin că cei 4000 de euro fuseseră ceruţi de Buliga pentru ca Popescu să obţină o soluţie favorabilă în procesul de partaj ce viza, în principal, un apartament în municipiul Iaşi, un teren în judeţul Iaşi şi două autoturisme.

„În condiţiile în care Judecătoria şi Tribunalul Iaşi constataseră că fosta soţie a lui Popescu, Valentina Grama, avusese o contribuţie de 90 % în dobândirea bunurilor comune şi îi fusese atribuite o mare parte din acestea, la data de 12 martie 2010, completul de judecată din care făcea parte Buliga a modificat aceste hotărâri, dând câştig de cauză lui Popescu”, se arată în actul de inculpare.

Prin decizia din 27 noiembrie 2010, Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat luarea măsurii arestării preventive faţă de magistratul Georgeta Buliga. În timpul procesului penal, judecătoarea Buliga şi-a schimbat declaraţiile de mai multe ori. Iniţial, când a fost întrebată de motivul pentru care bărbatul i-a oferit  banii, aceasta a arătat că Popescu “este rudă cu o verişoara de-a sa de la ţară” şi că ar fi venit la ea acasă doar pentru a-i mulţumi că l-a ajutat. Apoi, ea a susţinut că nu a observat că în plicul respectiv, ascuns în buchetul de trandafiri, erau bani şi că nu i-ar fi cerut niciodată nimic lui Popescu, ci doar i-ar fi spus că va fi atentă la probele de la dosarul cu pricina.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *