Sondaj năucitor pe piața media ieșeană

Doar puii de guguștiuc și fluturii albi ai verzei mai cred că lupta acerbă dintre o gazetă și un post TV din Iașul nostru prăfuit cu primarul Nichita, președintele Adomniței și USL în general se datorează vreunei parcări sau dosarelor penale pe care le au ziariștii ăia de salută orașul toată ziua. Haida de! Se știe de ceva vreme că în spatele prestațiilor lor se află o alianță bizară între doi foști dușmani, uniți acum de ura viscerală față de primarul Nichita: un senator retras în plină glorie și un fost ambasador care își închipuie că e scriitor doar fiindcă își ascute în fiecare zi creionul. Într-un fel sau în altul, cei doi sunt la originea multor mizerii cu pretenții de „dezvăluiri”. Vreți argumente? Ele trebuie căutate în relația veche a fostului senator cu un oarece patron de hoteluri lăsate recent fără parcare și în sălășluirea veșnică și gratuită a unei redacții de ziar într-o clădire a CJ. Cine știe, cunoaște…

Vestea năucitoare este însă că, prinse de febra regionalizării, capetele luminate ale USL au comandat un sondaj de uz intern în care, printre altele, au prins și întrebări legate de efectele perpetuei campanii golănesc-negative ale unui segment al presei ieșene. Concret, întrebarea cică era „Ce influență a avut asupra intenției dumneavoastră de vot campania media a…?”. Și știți ce a ieșit? Că minus cu minus dă plus. Adicătelea, isteria și direcția politică limpede a unor gazete și posturi TV au ajutat din plin la zdrobirea PDL. Cică oamenii cu scaun la cap, ăia care în general se prezintă și la vot, au ajuns să privească la cele două „organisme de presă” ca la un indicator demn de încredere al competenței și apreciază cam tot ce e înjurat de justițiarii presei ieșene. Fiindcă e una să citești o știre și alta să o și crezi. Pe plan intern, de partid, se știa deja că nu poți ocupa nici o poziție publică sau o funcție care să conteze dacă nu te înjură oamenii ăia, dar nu se aștepta nimeni la așa o confirmare științifică.

Au citit useliștii de câte două ori sondajul ăsta și, râzând cu gura până la urechi, au decis două lucruri: mai întâi să-l facă scăpat pe la ăia de-și toacă banii și nervii degeaba și apoi să se dea de ceasul morții să fie înjurați și mai abitir de jurnaliștii cu pricina, fiindcă se pare că la Iași ăsta e secretul succesului în politică. Merge vorba chiar că până și ăia de aveau stomacul mai sensibil și legaseră partizanate subterane o să facă ei ceva să scrie presa potrivnică și despre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *