Sorin Iacoban şi cazul Elodia

* Consilierul local PSD Sorin Iacoban, pârât că ai fost la întâlnirea de taină cu preşedintele Partidului Poporului, Dan Diaconescu în Direct

Dan Diaconescu

Dan Diaconescu

Chici ce personaj ieşean destul de cunoscut din cadrul partidului roşu cu trei trandafiri la butonieră se trăgea de brăcinări cu „senzaţionalul” Dan Diaconescu, în urmă cu aproape două săptămâni, la Cinema „Republica”? Ei bine, vă spunem noi cei de la „Bârfa”: a fost nimeni altul decât tovarăşul Sorin Iacoban, vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD, dar şi consilier local al aceluiaşi partid.

Surse extrem de precise şi de încredere din zona băieţilor cu ochi albaştri ca cerul senin, ne-au spus că l-au văzut şi l-au filmat pe căpcăunul pesedist tocmai în momentul în care schimba câteva replici cu cel mai tare mogul de televiziune din Românica, e vorba de domnu Dan Diaconeeeescu!

Ce căuta Sorin la Cinema Republica, la întâlnirea lui domnu Dan cu electoratul ieşean, nimeni nu ştie. Există însă trei variante, mari şi late. Unu: s-ar părea că Iacoban a aflat unde se află îngropată Elodia, şi i-a şoptit la ureche lui Diaconescu. Doi: consilierul local PSD a crezut că la cinematograful cu pricina rulează un film tare despre Revoluţia din 1989, cu tătuca Ion Ilici Iliescu în rolul principal. Trei: şi-a negociat un post călduţ în eventualitatea trecerii, cu căţel şi purcel, din partidoi în partiduleţul domnului Dan.

Ce ne face să credem că una dintre cele trei variante aruncate pe piaţă este adevărată vă spunem tot noi. Sorin Iacoban este un tip deştept dar şi ambiţios. Cu toate acestea, de-a lungul carierei sale politice în partidul lui nea Nelu, el a fost însă un mare perdant. Altfel spus, i-au trecut pe la urechi, asemenea unei rachete, tot felul de funcţii babane, însă, lipsit de noroc, Sorin nu a prins aproape nimic.

Sorin a pierdut „la mustaţă”, mai multe funcţii publice importante

Sorin Iacoban

Sorin Iacoban

Să exemplificăm: în vara lui 2008, Iacoban a pierdut „la mustaţă” fotoliul de viceprimar la care aspirase cu încredere. A urmat apoi scaunul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, în locul colegului său de partid Constantin Adăscăliţei, dar nici de această dată nu a avut succes. Ulterior, pe ultima sută de metri, în primăvara lui 2009, numele său a fost vehiculat la şefia ARR-ului local. Singura funcţie notabilă ocupată de Iacoban a fost aceea de director al Casei Studenţilor. Anul trecut, în vară, Sorin Iacoban, a fost implicat, fără să vrea, într-un scandal de pomină. La data cu pricina, televiziunile naţionale au acordat spaţii generoase unui incident nocturn cu tânărul avocat Ioan Chitic, pălmuit chipurile de preşedintele Traian Băsescu. Mai precis, în goana după exclusivităţi, Antena 3 a comis-o. Într-una din emisiuni, la o oră de maximă audienţă, a sunat un bărbat care s-a recomandat drept Sorin Iacoban, nimeni altul decât consilierul ieşean al PSD. Individul a spus prin telefon că ar fi asistat la întreaga scenă dintre Băsescu şi Chitic, din noaptea  respectivă, şi că toate afirmaţiile avocatului se confirmă. Numai că, anteniştii şi-au dat seama imediat că totul nu este decât o mare cacealma deoarece individul cu pricina se tot bâlbâia şi o dădea din colţ în colţ, fiind şi pe dinafara  subiectului. După telefonul buclucaş, pe mobilul adevăratului Sorin Iacoban au început însă să curgă apelurile. Pe finalul emisiunii, consilierul local PSD a reuşit să intre totuşi în direct şi să spună că nu are nici o legătură cu individul care i-a împrumutat numele.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *