Speculanţii de gunoi sunt printre noi

După profitul înregistrat de Salubris SA pe spatele ieşenilor conştiincioşi care fac pe banii lor colectarea selectivă a deşeurilor de prin case, în Iaşi au apărut şi alţi „ecologişti” oportunişti care fac curăţenie… în buzunarele ieşenilor.

De la pubele de deşeuri menajere arhipline, care mustesc de boschetari, aflaţi mereu în dispută cu câinii comunitari pentru teritoriu, Salubrisul a împânzit Iaşul de pubele pentru hârtie, carton, PET, oase, colivă, ceară etc. Mai nou, Asociația „Mai Bine”, în parteneriat cu Primăria Iași, intenţionează ca, de luna viitoare, să arunce pe străzile Iaşului alte coşuri pentru gunoi, de astă dată fiind vorba de pubele pentru …becuri.

„În fiecare Centru de Cartier din orașul Iași veți regăsi atât un recipient pentru colectarea selectivă a deșeurilor provenite din surse de lumină compacte – becuri, cât și un recipient pentru colectarea deșeurilor provenite din surse de lumină liniare – neoane. „IaȘi Reciclează” este o inițiativă pentru protejarea mediului înconjurător și, implicit, pentru crearea unei culturi civice care să susțină dezvoltarea durabilă a orașului Iași”, a declarat Mihaela Gîrleanu, Manager Proiecte în cadrul Asociației Mai Bine.

Existenţa a cât mai multor pubele de gunoi duce la asfixierea punctelor gospodăreşti, la înmulţirea boschetarilor şi a câinilor vagabonzi, dar, în aceeaşi măsură, participă şi la înmulţirea speculanţilor de gunoi. Cetăţeanul face colectare selectivă pe banii lui, umplându-şi bucătăriile cu pungi de deşeuri, în timp ce „regii gunoaielor” înfloresc financiar.

Un astfel de caz este dat de Ioan Apostol, directorul Salubris, care, după ce şi-a achiziţionat în anul 2007 o maşină de serviciu Nissan Navara, cu 27 de mii de euro, în cursul acestei luni şi-a mai cumpărat un Nissan Qashqai de 18 mii de euro. De unde? Din gunoaie! Fireşte.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *