Stăpânul frontierei din Moldova

Comisarul şef Fănică Alexa, protejatul Patriarhului Daniel?

Nu mai e un secret pentru nimeni că în toate regimurile politice, indiferent de cine s-a aflat la putere – pesedişti, penelişti, pedelişti, republicani, democraţi, laburişti ori islamişti -, nea Fănică Alexa, comisarul care păstoreşte de câţiva ani buni Poliţia de Frontieră Iaşi, a ocupat întotdeauna fotoliile cele mai călduţe şi înalte de mare boss. Deşi e cunoscut de toţi ca un mare simpatizant al găştii „Bunicuţei” Ion Ilici Iliescu, comisarul şef Fănică s-a împăcat foarte bine cu toţi cei care s-au perindat şi se perindă de aiurea pe la conducerile instituţiilor importante din Iaşi, başca cu tartorii cei mari din administraţie.

Surse bine ancorate în structura centrală a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, adică tocmai acelea care îşi fac veacul pe lângă chestorul principal de poliţie Ioan Buda, ne-au spus recent, la un şpriţ de taină, că Alexa nu ar fi devenit stăpânul incontestabil al frontierei din Moldova fără să fi avut sprijinul tacit şi neobosit al Preafericitului Patriarh Daniel. Din informaţiile oferite de aceleaşi surse reiese că Fănică şi Daniel ar fi fost în trecut chiar foarte buni amici. Ehehei, voi pui de lei! Deci, astfel se explică faptul cum de reuşeşte dragul nostru comisar şef  să supravieţuiască tuturor regimurilor politice, dar mai ales scandalurilor care au ştirbit la un moment dat imaginea Poliţiei de Frontieră Iaşi (n.r.: amintim aici de celebrul scandal privind dispariţia misterioasă dintr-un depozit a câtorva sute de mii de pachete de ţigări de contrabandă ce fuseseră confiscate la vămi în ultimii ani).

Evaluare, evaluare, dar să ştim şi noi!

Prin Legea 280 din decembrie 2011, ce vizează reorganizarea Poliţiei de Frontieră Române la nivelul fiecărei frontiere cu statul vecin, se creează astfel inspectorate teritoriale. Noua structură va permite coordonarea unitară a activităţilor specifice derulate, asigurarea unui înalt nivel de supraveghere şi control la frontiera terestră, maritimă şi fluvială, combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de responsabilitate, precum şi respectarea regimului juridic al frontierei de stat. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi va fi condus de nimeni altul decât comisarul şef  Ştefan Alexa. În perioada următoare, fiecare structură teritorială va face o analiză a posturilor existente, urmând să facă demersurile, în condiţiile legii şi a dispoziţiilor interne, de ocupare a acestora cu personalul avut la dispoziţie, printr-o evaluare profesională, în funcţie de specificul fiecărui post, precum şi opţiunea şi specializarea fiecărui lucrător. Lui nea Fănică, cine-i face evaluarea? PF Daniel ori chestorul şef  Ioan Buda? Punem doar o întrebare inocentă şi dezinteresată , nu dăm cu parul!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *