Studenţii de la Mecanică au jucăria lor

Chiar dacă în timpul facultăţii stau mai tot timpul cu stresul examenelor, politehniştii se numără printre puţinii studenţi care se aleg cu ceva cunoştinţe practice de bază la terminarea şcolii. Printre ei, patru studenţi de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii „Gheorghe Asachi”: Ionuţ Chirica, Ovidiu Chorduc, Ovidiu Trofin şi Vlad Ghiorghiţă  care s-au gândit la un proiect de amploare pentru licenţă. E vorba de construirea unei maşini adevărate:

„Sub îndrumarea profesorului Gabi Ursescu, am reuşit construirea DVDT-ului, o maşină cu viteză supra-timp. Întregul proiect a durat şase luni de zile, domnul profesor a proiectat design-ul maşinii într-o lună, după care ne-am apucat de treabă. Pasiunea pentru viteză ne-a determinat să alegem construirea unei maşini pentru licenţă”, ne spune Ionuţ Chirica, unul dintre ingineri.

Deşi au fost nevoiţi să lucreze aproximativ 16 ore pe zi, rezultatul final a fost unul excepţional, studenţii şi profesorul îndrumător fiind mai mult decât mulţumiţi, în primul rând pentru aprecierile primite şi, în al doilea rând, pentru nota maximă obţinută.

Bolidul a fost prezentat în premieră la „Expo&Burn”, eveniment organizat de Liga Studenţilor de la Mecanică, unde, printre altele, au mai fost prezentate teste de îndemânare auto, maşini tunate, drift-uri, a fost organizat un concurs de karting cu copii şi de „burn out”, adică… de ars cauciucuri. Ce viaţă!

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *