STUDIU. Efectele consumului de banane asupra organismului

Datorită conţinutului bogat de tirozină, bananele se numără printre fructele care ajută la îmbunătăţirea concentrării şi reflexelor. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Leiden.

Cercetătorii olandezi de la Universitatea din Leiden au realizat recent un studiu ale cărui rezultate au relevat faptul că tirozina, aminoacid conţinut de banane, duce la îmbunătăţirea concentrării şi a reflexelor.

Componente elementare ale proteinelor, aminoacizii joacă un rol important în funcţionarea organismului. În ceea ce priveşte tirozina, era cunoscut deja că este esenţială în sinteza unor compuşi importanţi, precum dopamina şi adrenalina. Specialiştii olandezi au analizat însă efectul unui supliment de tirozină asupra capacităţii de reacţie, relatează passionate.be.

Pentru asta, voluntarii din grupul de studiu au fost aşezaţi în faţa unor monitoare pe care apăreau alternativ săgeţi verzi şi roşii. La vederea săgeţii verzi, ei trebuia să aprese un buton cât puteau de repede, în funcţie de sensul săgeţii (la stânga sau la dreapta). În cazul săgeţii roşii, nu trebuia făcută nicio mişcare.

Potrivit sursei citate, testele s-au realizat în două etape: după consumul unui suc de portocale îmbogăţit cu tirozină şi al unuia conţinând un element placebo (substanţă neutră).

[su_youtube url=”http://youtube.com/watch?v=r6cIeBhzPQY”]

Rezultatele au arătat că reflexele participanţilor au fost mai bune după ce au primit sucul cu tirozină, astfel că cercetătorii au ajuns la concluzia că alimentele bogate în acest aminoacid – printre care bananele, spanacul, ouăle, brânza, migdalele, fructele de avocado şi soia – determină îmbunătăţirea atenţiei, concentrării şi reacţiei.

Sursa: gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *