Suc de portocale… cu fentă!

E drept că mai toată lumea comentează în aceste zile nunta de neam prost a lui Borcea, dar parcă nu prea ar fi mare lucru de comentat aici. Cristi Borcea e un privat, care nu a făcut afaceri cu statul, aşa că nu are decât să-şi comande costum de zece mii de euro şi gorile câte vrea ca să-i păzească mireasa. Mie, personal, un om care aruncă aşa uşor cu bani, ca la balamuc, ori e tâmpit, ori şi-a făcut averea prea uşor. Ori poate ambele… Cum adică să dai zece mii de euro pe nişte bulendre?! În fine, treaba lui!

***

Deşi îndelung aşteptată pe la ea prin ogradă, importantă mi se pare însă demisia Mihaelei Popa, senatoarea de la şefia PD-L Iaşi. Da, ştiu că vi s-a acrit de politică şi de parveniţii ei, dar nu pot evita subiectul fiindcă e important. La urma urmei, PD-L e la putere! Dar, vă întreb eu, a fost vreodată PD-L la putere în Iaşi? Ehee, asta-i altă mămăligă într-o cu totul altă traistă! Spre deosebire de judeţele din jur, Iaşul are cei mai mulţi parlamentari PD-L: şapte de toţi, dintre care doi senatori (Dumitru Oprea şi Mihaela Popa) şi cinci deputaţi (Nicuşor Păduraru, Cristina Dobre, Marius Spânu, Daniel Oajdea şi Petru Movilă). La o asemenea forţă politică ne-am fi aşteptat ca Iaşul să aibă măcar un ministru în Guvern, dacă nu cumva mai mulţi. Ei, uite că nu are şi din acest motiv Iaşul nici nu s-a ales cu mare brânză după guvernarea portocalie.

***

Contribuţia Mihaelei Popa la această stare de fapt a fost mare, pentru că, efectiv, nu a putut gestiona râca dintre aceşti parlamentari, fiecare dintre ei crezându-se mai buric decât ceilalţi. Cine are de câştigat de aici? Cele mai multe voci îl nominalizează pe Gheorghe Flutur. Vorbim de actualul vicepreşedinte al CJ Suceava, cel mai probabil viitor înscăunat pe fotoliul de preşedinte sau guvernator al viitorul judeţ mărit, cu capitala la Iaşi, judeţ care va îngloba Suceava, Botoşanii, Neamţul, Vasluiul şi Bacăul. Este evident că sforăriile Bucureştiului şi prostia parlamentarilor ieşeni din PD-L au forţat acest deznodământ penibil.

Partea cea mai amuzantă de aici e că interimar peste organizaţia de la Iaşi, cu şapte parlamentari, a fost nominalizat Gabriel Berca, fost prefect de Bacău şi până nu demult liberal de-al lui Crin Antonescu. Acesta se va ocupa şi de alegerile interne din PD-L, care se vor desfăşura la Iaşi. Frumos, nu?

***

Acum se trag alte sfori, se dă în bobi. Care dintre actualii parlamentari de la Iaşi va prelua şefia partidului? Părerea mea e că niciunul dintre aceştia. Oricare dintre ei ar ieşi, fie şi la vot, nu ar avea suficientă autoritate asupra celorlalţi. Anticipez că la Iaşi, unde s-a descărcat căruţa cu proşti, va dirija un neparlamentar, iar acela nu va fi nici Adrian Butucă, nici Ioan Nani.

***

La fel de prost şi cu proşti aud că merg lucrurile şi în tabăra USL, unde conservatorii trag cu dinţii să-şi impună candidatul Tudor Ciuhodaru la Primăria Iaşului, spre disperarea actualului primar Gheorghe Nichita, care mai vrea şi el încă un mandat.

***

Aceleaşi nume, aceleaşi mutre, aceeaşi pagubă…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *