Sunt gelos, mă aprind…

„Bărbaţii, un rău necesar!“, aşa consideră multe dintre femei, deşi nu vor să o recunoască. Dar, oare, să fie gelozia o dovadă a dragostei?

,,Dacă nu ar fi gelos, nu m-ar iubi”. Cu siguranţă recunoaşteţi această replică celebră. În realitate, aşa să fie?

Nu, dragele mele, gelozia este o boală întâlnită la mulţi, din păcate. Mai grav este că nu trece cu absolut nimic, nu există tratament pentru aşa ceva. De cele mai multe ori, noi, femeile, ne dorim lângă noi un gentleman dar, se întâmplă să o dăm şi în bară, tocmai pentru simplul fapt că, la început, toţi par ceea ce nu sunt. Nu este nicio problemă: pe parcurs unii dintre ei ne dovedesc că sunt nişte fiare. Mai bine mai târziu decât niciodată. Important este să reacţionăm la timp şi să nu acceptăm niciun fel de abuz. În cele mai multe cupluri, gelozia este un motiv întemeiat de ceartă, violenţă şi despărţire.

Bărbatul de lângă noi nu ştie să se controleze, ci doar să acţioneze. Fie pentru că se simte ameninţat, fie din imaturitate sau din prea multă dragoste… spun ei. Mare vrăjeală! Dacă cineva te iubeşte cu adevărat, nu te loveşte, nu te jigneşte şi nu te constrânge în ceea ce faci. Din contră, îţi este alături la bine şi la greu, te ajută şi te susţine în ceea ce faci. Nu acceptaţi fetelor să vă înjosească nimeni, indiferent de sentimentele pe care le aveţi! Voi sunteţi singurele care puteţi lua decizii cu privire la viaţa voastră. Nu vă lăsaţi influenţate, nu vă învinovăţiţi pentru stările lor! Problema nu este la voi, ci la felul cum interpretează ei ceea ce faceţi voi. Dacă nu acţionaţi de la început şi toleraţi accesele de gelozie şi/sau violenţă, partenerul va ajunge să vă controleze întreaga viaţă în speranţa de a avea sub observaţie pe toţi aceia care îi trezesc sentimente de inferioritate. Acest lucru nu este deloc „cool”. Nu uitaţi: nu sunteţi un obiect şi nici proprietatea cuiva!  Pentru că aşa suntem noi, moldovencele: libere şi inteligente. Nu-i aşa?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *