Surprize pentru ieşeni, la Operă

Luna Cadourilor este marcată în stil mare la Operă! Stagiunea va debuta cu un balet în premieră, în data de 4 decembrie, în cadrul căruia sunt incluse şi „Anotimpurile”, de Antonio Vivaldi şi ”Nuntă Însângerată”, după Federico Garcia Lorca:

„Dacă până acum am vorbit doar de orchestra Operei, a venit şi rândul trupei de balet să se facă remarcată. Deşi ne confruntăm cu o lipsă de dansatori, am cerut ajutorul Şcolii de coregrafie, care, din fericire, a fost deschisă şi ne-a ajutat cu tineri din clasele a XI-a şi a X-a, foarte talentaţi de altfel. Un balet clasic are nevoie de un număr fix de personaje. Spectacolul „Nuntă Însângerată” l-am jucat acum 25 de ani, alături de coregraful Roxana Colceag, în calitate de interpreţi. Astăzi, îl regizăm”, spune Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române din Iaşi.

Mai mult decât atât, în data de 15 decembrie, la Filarmonica de Stat „Moldova” va avea loc un concert de „Musicaluri Celebre”, dirijat de Cristian Sandu, un gen foarte apreciat de public, dar fără a fi exploatat îndeajuns. Un alt element de noutate va fi premiera spectacolului de teatru-dans „Kabaret-Nostalgie în două părţi”, o coproducţie cu Teatrul Naţional „V.Alecsandri”, regie montată de către Yvette Bozsik, din Budapesta. Acest spectacol va fi o combinaţie de actori cu dansatori foarte buni pe actorie.

Corul de copii al Operei, format din 50 de micuti, va susţine un concert de „Colinde Româneşti şi Internaţionale”, în data de 18 decembrie, la Ateneul Tătăraşi, sub bagheta dirijorului Raluca Toma.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *