Tabăra pedistă a luat caimacul în PDL Iaşi

Emil Boc

Emil Boc

Incredibil, dar adevărat. După 15 luni de şefie interimară, pedeliştii ieşeni şi-au ales o nouă conducere. Dorinţa membrilor de a ieşi din confuzie s-a văzut şi în vot: pedistul Petrică Movilă câştigând cu 55% competiţia, în faţa unui Dan Cârlan (23%) cam obosit, unui Gabi Grigore (15%) entuziast şi al unui Nicuşor Păduraru (5%) dezamăgitor. Conştient că nu are şanse sâ câştige, Dumitru Oprea s-a restras din cursă. De-ar fi avut acest instinct şi la ultimele alegeri locale!…Noul şef a fost ales la Centrul “Providenţa”, la nicio săptămână după ce Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a închiriat spaţiul pentru o nuntă de interlopi. Cum mulţi dintre pedelişti au băgat şi ei adânc mâna în sacul fără fund al bugetului de stat, credem că MMB păstrează o oarecare coerenţă în a-şi selecta clienţii.

La eveniment, peste 600 de pedelişti au umplut sala la refuz. Cum nu erau alegeri la PSD, votanţii nu au fost aduşi cu autobuze. Petrică a avut grijă ca fiecare alegător pedelist să primească câte o mapă şi un pix verde, nu portocaliu. “Vă promit multă muncă, seriozitate, disciplină“, a spus Petrică Movilă, după anunţarea rezultatelor.

Pedeliştii ieşeni, luaţi la mişto de liderii centrali

Daniel Oajdea a fost primul luat în colimator de secretarul general al PDL, Ioan Oltean. După un discurs tipic „oajdian”, cu atacuri şi ameninţări la actuala guvernare, Oltean i-a replicat scurt: “Demagogia este o calitate a Opoziţiei, dar un defect al Puterii”. Apoi, când Dan Cârlan a luat-o pe… albia Bahluiului, explicând ce frumos e proiectul lui, “broscoiul din Bistriţa” i-a scurtat-o brusc şi l-a izgonit pe orator de la tribună. Şi Radu Ursanu (a fost şi el candidat pentru şefia filialei, dacă nu ştiaţi) a fost luat la mişto de Oltean. După ce a ţinut un discurs despre cât de bun este el pentru şefia filialei, Ursanu a anunţat că renunţă. “După ce ne-ai convins să te votăm, te-ai retras. Asta-i politică”, i-a spus Oltean, vizibil iritat că-şi pierde timpul la Iaşi. Oltean i-a zăpăcit pe pedelişti şi în vorbele lui aruncate de la tribună, spunându-le celor adunaţi în sală că un partid nu poate merge pe “şapte cărări”, aluzie la cei şapte parlamentari ai filialei. Lui Emil Boc i-a plăcut ideea şi a preluat-o şi el. “O organizaţie nu poate funcţiona cu şapte puncte de decizie”, a spus Boc, mai plastic. Pe la colţuri se şuşotea că toţi liderii centrali prezenţi la Iaşi au arătat cu degetul spre balamucul din filiala ieşeană. Oltean nu a uitat însă să-i traseze şi obiectivul noului şef al filialei. “PDL Iaşi trebuie să fie în primele cinci din ţară la alegeri”, a spus Oltean, înţelegându-se că, altfel, Petrică Movilă ar putea pierde peste un an ce a câştigat în 20 de ani, el fiind unul dintre cei mai vechi membri ai partidului.

Despre călătoria în timp. Cu Dumitru Oprea

Cel mai atipic moment a fost lecţia de fizică cuantică predată de prof.dr. Dumitru Oprea. Astfel, ţăranul pedelist din Cioca-Boca a auzit pentru prima dată cuvântul “neutrino” şi a aflat şi cu ce se mânăncâ. Cu multă viteză.

“Cea mai importantă teorie a relativităţii a devenit ea relativă: viteza luminii a devenit mai mică decât o altă viteză descoperită de CERN: neutrinii care trec prin stâncă. Sunt groaznici. Se poate discuta inclusiv despre călătoria în timp. Putem ajunge şi pe vremea lui Ştefan cel Mare”, a spus Oprea. Vă lăsăm să vă imaginaţi cum a reacţionat sala, precizăm însă că nu a râs nimeni! Mai mult s-a plâns.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *