Teatru de improvizaţie cu trupa Idiot

Diferit de stand-up comedy, teatrul de improvizaţie începe să aibă din ce în ce mai mulţi adepţi printre tinerii pasionaţi de teatru sau cel puţin printre cei care s-au „updatat” la noul curent care circulă prin barurile ieşene. Alexandru Petrilă, Codrin Dănilă, Theodor Ivan, Ovidiu Ivan, Roxana Konyar şi Diana Roman formează trupa „Idiot” de mai bine de patru luni, singura din Iaşi care a abordat acest gen dramatic: teatrul de improvizaţie.

“Acum patru luni de zile ne-am hotărât să ne facem o trupă. Am absolvit Facultatea de Actorie din Bucureşti, Secţia actorie şi teatru de păpuşi, după care m-am reîntors în Iaşi şi am înfiinţat trupa „Idiot”. Ţin să precizez că teatrul de improvizaţie are nişte reguli bine stabilite, fiind total diferită de stand-up comedy, care se bazează pe glume scrise de acasă. Oferim spectatorilor noştri o comedie pură  şi proaspătă”, ne spune Alexandru Petrilă.

În ultima lună, tinerii actori au avut aproximativ 14 spectacole, care au fost un bun antrenament pentru rolurile clasice de mai târziu.

“Dorinţa noastră este ca în maxim cinci luni de zile să ieşim din baruri, pentru a juca în spaţiu convenţional. Mai mult decât atât, vreau să mărim trupa, cu tineri artişti care doresc să facă ceva”, adaugă Alexandru.

Stilul lor este de departe unul inconfundabil, relaţia cu publicul fiind primordială. Şi asta, deoarece, prin intermediul spectatorilor, artiştii îşi pot face reprezentaţia cu sucees. „Idiot” se deosebeşte de ceilalte trupe pentru faptul că nu admit, culmea, vulgarităţi în timpul reprezntaţiei. Deşi sunt la început, artiştii din „Idiot” au reuşit să îşi formeze deja un public. Miroase a succes?

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *