„The Wall”, în cifre și ani

Albumul „The Wall” a fost lansat de Pink Floyd în noiembrie 1979; este cel de-al 11-lea album al formaţiei şi, în timp, a suferit o sumedenie de adaptări şi interpretări. Discul se află în topul vânzărilor, iar revista Rolling Stone în plasează pe locul 87 în lista „The 500 Greatest Albums of All Time”. Cele mai multe cântece au fost compuse de Roger Waters, unele de David Gilmour şi câteva, printre care „Another Brick în the Wall 2”, „The Thin Ice” sau „Run Like Hell” de cei doi muzicieni.the_wall

Turneul iniţial „The Wall” s-a desfăşurat între 1980 şi 1981 şi a adus în prim plan unele elemente care apar şi în concertul din 28 august de la Bucureşti al lui Roger Waters. În primul rând este vorba de zidul care este construit şi apoi dărâmat pe scenă, dar şi de jocurile de lumini sau imaginile proiectate.

În 1990, după ce părăseşte formaţia Roger Waters pune în scenă „The Wall – Live in Berlin”, concert care se leagă direct de căderea Zidului Berlinului. Au plătit bilete 350.000 de oameni, dar înainte de spectacol porţile au fost deschise şi alţi 100.000 de spectatori au intrat în spaţiul dintre Postdamer Platz şi Poarta Brandenburg. Au cântat, cu Waters, Scorpions, Sinead O’Connor, Bryan Adams şi mulţi alţii.

Din acest „zid live” îşi trage seva actuala perfomanţă a lui Waters, concertul „The Wall Live”, început în septembrie 2010 în Canada.

Sursa: Gândul

Citește și Roger Waters aduce la Bucureşti „cel mai bun show făcut vreodată” – „The Wall”

Citește și Concertul Roger Waters, cea mai mare producţie muzicală realizată în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *