Tragedie în etnie

Tragedie în etnie• o pițipoancă româncă a sedus un rrom cu stare

În etnia de la Ciurea nu există divorțuri! N-are voie sî si egzisti! A luat bărbatul o nevastă, stă naibii cu ea pentru tot restul vieții. Sigur că uneori e complicat, fiindcă e greu să-ți imaginezi cum o să arate ca femeie o fată de 9 ani, dar având în vedere că puține pirande se abat de la standardul cunoscut, se pare că mariajele pot fi îndurate pe termen lung. De-ar fi știut ei rromii că dacă vin la noi se molipsesc de spiritul nostru mioritic și-o să ajungă la asemenea resemnări pe viață, probabil că ar fi descoperit America înaintea lui Columb!?

Crunta realitate este că nepotul bulibașei Stănescu a fugit de-acasă, lăsând îndurerată o soție și doi copii. Dacă e să ne luăm după zvonuri, el e băiat bun, dar i-a sucit mințile o româncă! Acum, că a fugit e una, nu s-a mai putut obțâne, dar de ce a luat și o găleată de aur și niște bani, să aibă de cheltuială? Păi s-a mai pomenit așa ceva în etnie? Săracul bunic, șef și de stabor, a explicat în direct la Realitatea TV că, mai întâi a vrut să mușalizeze cazul, dar când s-au făcut zece zile de la dispariție a trebuit să încerce să rezolve cazul pe cale maleabilă cu părinții fetei care, la rândul lor, nu cu fuga aveau ceva ci cu zestrea topită de aventurosul nepot.

Toată etnia este însă de acord că daravela asta are o singură vinovată: românca. Ea e deopotrivă și capul și fundul răutăților, că doar se știe că româncele astea când văd un nepot de bulibașă cum e el stilat, cult și bogat, arhitect de turnulețe gemene, le apucă un tremurici interior, le vibrează o coardă-n adânc, lasă tot și fug cu el în lume. Bun, e adevărat că în literatură și în credința populară este prezent mai degrabă cazul celălalt, în care vreun boier mai chipeș fuge cu o țigancă, dar asta nu e decât o manipulare rasistă de pe vremea când întreg poporul român se îmbuiba de pe urma robilor.

Tragedie în etniePresa zice că, nervoase nevoie mare, pirandele au amenințat că o să transforme în săpun orice româncă pe care o prind pe lângă bărbații lor. Ceea ce este, desigur, pe lângă vestea bună a creșterii consumului de săpun și un fel de amenințare pentru toate călătoarele din mijloacele de transport în comun. Că doar se știe: studentele, doctorițele și avocatele, cum văd un biet băiet tuciuriu care se întoarce de la afacerile sale cu fiare, se bagă în el, se freacă de pieptul lui vânjos și îi strecoară în buzunare bietului băiat portofele doldora de bani, telefoane mobile și alte alea. Sunt unele atât de arzoaice că-și rup și lănțișoarele de la gât, își smulg cerceii din urechi și îi aruncă în bieții reprezentanți ai etniei, care se îndreaptă spre AJOFM să întrebe dacă nu cumva există locuri de muncă.

Merge vorba mai nou că fuga asta este doar prima parte dintr-un plan mai elaborat în care românii vor să decredibilizeze conducerea etniei. Se pare de pildă că Zoe Petre se pregătește să îl seducă pe împăratul Iulian, în timp ce Cati Andronescu e deja pe felie cu regele Cioabă, echipa olimpică feminină de gimnastică și cele naționale de matematică și de fizică se pregătesc împreună să seducă un contingent de maneliști aleși pe sprânceană, în timp ce Cruduța îi face farmece lui Bănică junior, deși aici se poate să fie o dezinformare, fiindcă nu e limpede care dintre ei e în etnie și care nu!

 

Îndemânatici și pe fază, reporterii noștri au reușit să îl localizeze pe nepotul vărului socrului cumnatului fetei care a făcut infama cucerire, de la care au obținut un interviu pe care vi-l prezentăm în exclusivitate:

– Domnule Șturlu Batic, ce ne puteți spune despre cei doi fugari?

– În primul rând că s-au întâlnit la un colocviu de rezistența materialelor. A fost dragoste la prima vedere, fiindcă totul a debutat cu o controversă legată de momentele care iau naștere în grinzile…

– Vă rog, cititorii noștri nu sunt interesați de amănuntele tehnice.

– Așa au zis și cei cărora li s-a prăbușit un combinat în cap fiindcă nu au știut unde să se oprească din exploatarea fierului vechi uitat acolo. E important să știi când se rupe o grindă.

– Dar ce ne puteți spune despre ruda dumneavoastră?

Tragedie în etnie– Ce să zic? E o fată cum nu s-a mai întâlnit. Eu unul am văzut-o ultima dată când se întorsese de la un congres la Osaka, unde prezentase o lucrare la bară. Sunt convins că inteligența și delicatețea ei, înclinațiile ei artistice sunt în măsură să seducă pe oricine. E normal ca bietul băiat să fi văzut ceea ce nu are acasă în urma unei căsătorii care, să fim serioși, cam știm cum se face în cazul lor. Ultima dată când am vorbit la telefon, chiar mi-a spus: Nenea Șturly, așa mă alintă ea pe mine, nici nu știi ce fericire este să-l descoperim pe Kant împreună!

– Să înțeleg că îi unește o legătură spirituală și nu una carnală?

– Negreșit!

– Și atunci de ce au luat banii aceia? Și aurul?

– Mi-au spus că își doresc enorm să investească o sumă consistentă într-o companie care își propune să exploateze mineralele din centura de asteroizi de dincolo de planeta Marte. În felul acesta, destinele a mii de oameni care scormonesc prin ruine după vreun cui ruginit ar putea să se transforme. Imaginați-vi-i pe toți astronauți! Ce minunat ar fi dacă un grup de întreprinzători ar apuca să ajungă pe centura aia de asteorizi unde sunt mii de tone de aur, de platină, de diamante! Ce mai contează o găleată de bani când poți avea apoi tot aurul din cosmos? Nu i-au furat. I-au investit.

– O ultimă întrebare, domnule Batic. Ce părere aveți de supărarea femeilor rrome, care le acuză pe românce că le fură bărbații?

– Eu aș privi problema într-un context european mai larg. Italienii ne fură faianțarii, americanii ne fură programatorii, francezii ne fură fotomodelele. Mă gândesc că era timpul să profităm și noi și să furăm ceva! Atâta am putut, dar măcar e un început.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *