Cercetătorii britanici lucrează pentru Citadin!

Cercetătorii britanici lucrează pentru Citadin!Vești bune din Palatul Roznovanu! În premieră pentru o administrație locală din România, Primăria Iași a decis să apeleze la ajutorul reputaților cercetători britanici într-un demers care promite să revoluționeze – desigur, în bine! – viața ieșenilor. Surse din municipalitate au dezvăluit reporterilor Bârfei de Iași că studiul savanților britanici va avea o dublă finalitate: mai întâi, demonstrarea științifică a faptului că, de regulă, iarna presupune temperaturi sensibil mai scăzute față de celelalte anotimpuri, ceea ce predispune la precipitații sub formă de zăpadă, polei și gheață; în al doilea rând, crearea unei hărți detaliate a tuturor traseelor pe care șoferii ieșeni le pot aborda pentru a evita craterele apărute în străzi odată cu procesul de îngheț-dezgheț. 

„Vă pot confirma – dar numai pentru dumneavoastră, iar asta dacă promiteți că nu mai spuneți nimănui – faptul că suntem în faza finală de adjudecare a unui contract cu foarte cunoscuta companie de cercetări Black Hole Research LTD, o firmă cu rezultate apreciate la nivel internațional în ceea ce privește schimbările climatice și plombarea cu mixtură asfaltică la rece a tramei stradale. Prețul la care se pare că vom încheia contractul este unul modic, undeva la câteva sute de mii de euro, însă beneficiile sunt pe măsură. Ca să vă faceți o idee, vă pot dezvălui că firma cu care lucrăm este aceeași care i-a oferit actualului președinte Traian Băsescu rezultatele unei cercetări pe tema «Iarna nu-i ca vara»”, a declarat Dorel Groparu, maistru-asfaltator în cadrul Citadin.

Specialistul Citadin a sugerat că echipa britanică ar putea oferi Primăriei și un bonus, constând într-o rețetă exclusivă de mixtură cunoscută și sub numele de „asfalt de baltă”, inventată de cunoscuta J. K. Rowling și utilizată, cu mult succes, în seria „Harry Potter”.

Cornel Citadinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *