Trei oameni din conducerea Penitenciarului Poarta Albă, demişi după ce s-a aflat că Borcea ducea o viaţă de lux în închisoare

Condamnat la şase ani şi jumătate de închisoare în Dosarul Transferurilor, Cristian Borcea, fostul acţionar al lui Dinamo ducea o viaţă lipsită de griji la Penitenciarul Poarta Albă.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România a identificat o serie de nereguli la Poarta Albă, iar în centru lor se află Cristi Borcea.  Conform raportului întocmit de ANP, fostul acţionar din Ştefan cel Mare beneficiază de condiţii preferenţiale, la care cei mai mulţi dintre noi nu au acces nici în libertate.

Situaţia prezentată de presă nu a rămas fără urmări. Potrivit TVR, mai multe persoane din conducereaa Penitenciarului Poarta Albă au fost demise din funcţie. Astfel, conform sursei citate, Corina Petrovan (directoarea Spitalului Penitenciar Poarta Albă), Gabriela Sofrone (directoare medicală) şi Anton Marin (conducatorul de la Siguranta Detinerii) au fost demişi în urma anchetei realizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit B1 TV,  Borcea s-a bucurat de tratament preferenţial şi din partea gardienilor, care i-au dat o cheie pentru a îi facilita accesul la un telefon instalat special pentru el în zona spălătoriei unde, teoretic, ar fi trebuit sa lucreze. Astfel, acesta ar comunica în permanenţă cu apropiaţii, în timp ce oamenii legii îi pontează orele de lucru. Sursa menţionată mai notează că în celula lui Borcea nu s-au efectuat niciodată controale şi că în încăpere ar exista parfumuri şi alte produse la care detinuţii obişnuiţi nu au acces.

Fostul acţionar dinamovist beneficia şi de o serie de facilităţi la care ceilalţi deţinuţi nu îndrăzneau nici măcar să viseze: un televizor cu plasmă, un frigider, dar şi un calorifer electric pe perioada iernii. Mai mult, omul de afaceri ar fi avut acces la aparate de fitness, putând face mişcare în voie pe o bandă de alergat şi pe o bicicletă, ori de câte ori doreşte.

 

Sursa: prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *