Un apel către hipsterii din ONG-uri: Să-i facem un loc în cort lui Dragomir Tomaşeschi!

* pentru fostul apărător al aplicării legii în judeţ, Justiţia s-a dovedit a fi mai mult decâ nemiloasă * pentru o datorie de jumate de miliard de lei făcută la Ion Zapodeanu în campania electorală trecută, Dragomir riscă să fie evacuat din viloanţa de la Ciric

Se vede treaba că am avut gura aurită atunci când, pe la protestele de astă primăvară, bârfitorii i-au propus fostului prefect Dragomir Tomaşeschi să îşi prindă un loc în cortul nostru de hipsteri iubitori de natură. Dragomir_Tomaseschi_1Avocăţelului de a cărui frică, până mai ieri, tremurau chiloţii pe tonetarii şi micii afacerişti ai judeţului, se pare că i-a cam ajuns funia la par, cum se zice. Procesul intentat împotriva lui de latifundiarul Ion Zapodeanu a ajuns cam la final, adică în faza executărilor silite.

Drept urmare, pentru cei 600 de milioane de leuţi vechi împrumutaţi toamna trecută, Tomaşeschi al nostru s-ar putea să fie dat afară din viloanţa de la Ciric, iar în locul lui să fie cazat un om necăjit, dar care nu se apucă de muşcat mâna care i-a dat de mâncare. Cel puţin aşa se laudă nea Zăpodeanu, larg la pungă atunci când e de ajutat, dar nemilos atunci când trebuie s-o facă pe-a recuperatorul. Cică samsarul imobiliar, menţionat la un moment dat şi prin Forbes-urile cu bogătani ai ţării, a câştigat procesul intentat fostului prefect, acesta din urmă fiind obligat nu doar la restituirea datoriei, ci şi a dobânzilor aferente după data scadenţei, de la care tocmai s-au făcut trei luni de zile.

A dat banii înapoi, dar nu-l crede nimeni

Pentru reîmprospătarea memoriei, Zapodeanu spune că a încercat mai întâi cu binişorul să îi ceară lui Dragomir datoria înapoi. Ion_ZapodeanuRămânând însă cu reflexele de fost prefect portocaliu, acesta şi-a închis telefoanele mobile, a smuls şi firul de la telefonul fix din birou, dându-se ocupat de mama focului. Iar când tărăşenia a ajuns în presă, Tomaşeschi a recunoscut că a avut nevoie de 15.000 de epuroi în campania electorală de anul trecut, pentru colegiul de pe malul Prutului în care a fost bătut măr de Mugurel Cozmanciuc, bani pe care, acum, spune că i-a dat deja înapoi latifundiarului. Sub ce formă? Nu ne spune. Cert este însă că Justiţia nu l-a crezut şi nici Zapodeanu.

Aşa că, până la noi probe care să dovedească stingerea datoriei, noi nu putem decât să încropim un slogan pentru fostul prefect, mare iubitor de natură, tei şi platani din centrul Iaşului: Dragomire, nu uita, piaţa toată e ta! Piaţa Unirii sau Piaţa Palatului, la alegere, acolo unde un alt miliardar al Iaşului, nea Alecu Chitaru, făcea la un moment dat greva foamei în jeep…

Mai Mult Ca Prefectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *