Un comisar acuză: Zac, umilit de Veucă

Fie roata şi pătrată, tot se-nvârte ea odată. Să nu credeți că un astfel de proverb nu se adevereşte. Ba din contră. Printr-un astfel de eveniment, nu tocmai plăcut, a trecut recent comisarul Zac Braconieru’, noul șef de la Serviciul de Plăcuţe şi Carnete de Conducere. Zac Braconieru’ a pățit-o taman când îi ardea mai tare buza. Adică fix când își pregătea dosarul de examen pentru postul de șef la Plăcuţe şi Carnete de Conducere.

Coadă mare, lume multă
Hai să vă explicăm. Aşadar, Zac Braconieru’ s-a prezentat la serviciul de eliberare a cazierelor, pentru că un astfel de document este vital la un concurs de șef la stat, ba chiar şi la un concurs de șef la o firmă privată. Că trebuie să vadă angajatorul dacă ai comis ceva nasoale la viaţa ta, să ştie cu cine are de-a face. Deci Zac Braconieru’ avea mare nevoie de cazierul său. Ajuns la sediul respectivului serviciu, Zac a rămas mut: coadă mare, lume multă. A strâmbat din nas şi-a zis că el nu poate sta la coadă, alături de prostime, doar nu-i om de rând, ci e un celebru comisar. Aşa c-a încercat să sară, să se bage în faţă, pe bază de pile şi relaţii. Doar că manevra n-a ţinut. A fost refuzat politicos şi plantat primul, dar din coadă.

Poliţă plătită
Zac a înjurat în barbă, a scos flăcări pe nas şi a aşteptat cuminte să-i vină rândul. Pentru că a avut la dispoziţie mult timp de reflecţie şi-a adus aminte că şi el a procedat odată, fix la fel. Actualul șef de la caziere, Veucă pe numele său, a lucrat exact la Serviciul de Plăcuţe. După ce a fost avansat la funcția de șef la caziere, a revenit la fostul loc de muncă să-și înmatriculeze și el mașina. La ce cozi sunt acolo, a încercat și el să fenteze sistemul. Însă a fost prins de Zac Braconieru’ și trimis la rând exact ca orice omuștean. Nu a digerat ușor umilința Veucă, însă a așteptat momentul propice. Și roata s-a întors. Și aşa i-a întors-o, cu vârf şi îndesat, comisarului Zac. Ce ţi-e şi cu viaţa asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *