Pamflet 100%: Fraţii Muraru, actori în pelicula „frăţia dosarelor”

Situaţie cel puţin jenantă în cadrul filialei Iaşi a PNL, acolo unde fraţii Muraru au de răspuns la acuzații serioase. Ce doi sunt implicaţi într-un dosar de şantaj asupra judecătorului Corneliu Turianu, celebru magistrat al anilor ’90. Deocamdată, instanţa de judecată a retrimis la parchet dosarul celor doi gemeni, Alexandru şi Andrei Muraru, pentru completarea urmăririi penale. Chestia asta l-a cam prins în ofsaid pe cuplul minune al liberalilor ieşeni. Panicaţi, cei doi au discutat problema în regim de urgenţă.

Alexandru Muraru: Măi, Andrei, dacă ăştia mă dau afară de pe listă doar pentru că eu am şterpelit dosarul ghiujului ăsta de Turianu pentru a-ţi face ţie un serviciu, să ştii că te repudiez din funcţia de frate, cât ai fi tu de geamăn!
Andrei Muraru: N-ai cum, Alexandre, suntem legaţi ombilical, cum obţii tu o funcţie, hop şi eu, şi invers. Dacă tu scrii un eseu, eu compun un haiku, dacă tu furi un dosar, eu fur o arhivă întreagă. Ne completăm de minune, de ce să ne despărţim?

Pentru că naiba i-a pus pe şefii ăştia să clocească panaramele alea de criterii de integritate. Nu mai poţi strânge pe nimeni cu şurubul, un pic, aşa, cât să urle un pic de durere, că imediat te dă în gât la poteră, iar partidul te şi trimite pe tuşă.
Alo, fratele meu, tu uiţi ce daravele învârt pe la Cotroceni! Sunt consilier prezidenţial, ce naiba! Ai răbdare, o rezolv şi pe asta cu Turianu. Doar am fost şef peste institutul de studiere a comunismului, ştiu perfect care erau metodele tovarăşilor de a pune pe cineva cu botul pe labe. Iar tu, din arhivele CNSAS, ai mai învăţat câte ceva despre năravurile securiste. Îţi dai seama ce cuplu de forţe alcătuim noi doi, cu toată experienţa comunistă şi securistă deprinsă din arhive?

Deci să nu-mi fac probleme, zici…
Nu, bre, păi ce, nu vezi ce circ e prin filială, se foiesc numele pe listă mai ceva ca gândacii speriaţi pe pereţii bucătăriei. Nu ne dă jos nimeni, ne ţinem spatele unul, altuia.

Adevărul e că ai dreptate. Ce, noi om fi mai proşti decât Denise Rifai, noua pupilă a distinsei doamne Gorghiu? Vorba aia, spre deosebire de Rifai, noi chiar ştim ce-i ăla document. Iar dacă ai documentul care trebuie la dosar, deschizi toate uşile! Mâine voi invita câţiva colegi, să le prezint biblioteca de dosare pe care mi le-am tras de la CNSAS. Or să vadă ei că un dosar de cadre e mai valoros decât toate operele lui Shakespeare legate în piele de Cordoba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *