Un suspect a fugit din ţară. Cu cât au fost plătiţi spionii şefei DNA

Au apărut informaţii noi în cazul israelienilor care au spionat-o pe Codruţa Koveşi, şefa DNA. Unul dintre aceştia a reuşit să fugă din ţară, iar altul, care este arestat, a declarat că a fost plătit cu 5.000 de euro.

Unul dintre suspecţii urmăriţi de SRI şi DIICOT a fugit din ţară. Este vorba despre unul dintre foştii ofiţeri Mossad implicaţi în acţiunea din România a firmei private Black Cube. „ A reuşit să iasă din ţară, cu un taxi, pe la Giurgiu, spre Bulgaria. În acel moment erau reţinuţi deja doi, Ron Weiner şi David Geclowitz”, au declarat pentru EurActiv.ro surse judiciare. Sursele citate au refuzat să dezvăluie numele persoanei care a reuşit să scape, dar în mandatul de arestare dat de judecători apar alte două nume ale unor angajaţi ai firmei israeliene Black Cube care nu au fost prinşi: Dan Zorella şi Avi Yanus. Surse apropiate anchetei au declarat că unul dintre suspecţii reţinuţi a refuzat orice colaborare cu autorităţile şi nu a făcut nicio declaraţie.

David şi Ron au fost arestaţi
David şi Ron au fost arestaţi

Este vorba despre David Geclowitz. În schimb, Ron Weiner, un tânăr IT-ist în vârstă de 25 de ani, a spus că a primit 5.000 de euro pentru a sparge conturile de e-mail aparţinând tatălui Laurei Codruţa Kovesi, fostului ei soţ, de care aceasta a divorţat în urmă cu aproape zece ani, şi altor doi poliţişti judiciari care au lucrat la DNA până în 2014. Ancheta a început luna trecută, atunci când tatăl procurorului-şef al DNA a primit mai multe telefoane prin care era invitat la o conferinţă. Fost procuror, acesta a considerat suspect faptul că este invitat, mai ales că cel care îl suna „vorbea româneşte stricat”, aşa că a povestit totul fiicei sale. Kovesi a informat Serviciul de Pază şi Protecţie, iar  SPP a informat SRI. La rândul lor, ofiţerii au sesizat Parchetul General.

sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *