Un tataie din politică are planuri mari pentru 2016

Pur şi simplu nu ne putem abţine. Coincidenţa e prea mare. Un politician ieşean a pus deunăzi pe Facebook o fotografie cu masivul Ceahlăul sub care a scris: „veşnica veghe”. Dom’le, începem să credem că la fel de veşnic vei fi şi mata în politică. Ai ajuns la al 15-lea partid din carieră, apari în emisiuni tv plătite pe la mai toate posturile tv locale, ai apariţii (probabil la fel de plătite) şi în presa scrisă. Care-o fi motivul? Ne-am întrebat, am verificat şi am aflat: omul e în campanie electorală deja. Dar cum bagă bani grei şi la partidul cu sediul în Podu ăl Roş e foarte posibil să-l găsim pe o poziţie eligibilă la alegerile parlamentare din toamna anului viitor. Hmm! Unii nu se satură niciodată. Acum, ideea e să-l ţină şi banii până la anul.

Un băiet cu dichis, se vrea reftor injiner: Nu una, ci trei bătălii electorale. Toate vor avea loc în curând la noi în târg şi vor marca alegerile pentru fotoliile de reftori la cele trei mari universităţuri, cea de doftori, cea de injineri şi aia generală, de pe vremea domnului unirii. Ei, despre miza de al umefeu v-am mai zis. Cică şi la asta din Tudor e bătaie mare. Sunt vreo doi care-au mai candidat şi care mai vor, mai ales că reftorul în funcţie nu mai are dreptul. Dar se zice că pe turnantă ar veni, în viteză, un profesor cu notorietate mare, cu carismă şi logoree. Încă nu vă dezvăluim numele, săpăm şi revenim.

Concurs cu câştigătorul dinainte ştiut: Panaramă generală, cu organizarea unui simulacru de concurs. La fabrica de copchii de lângă Bucşinescu se face un concurs pentru desemnarea şefului suprem. Normal că procedura e praf în ochi. Şefa care ocupă interimar funcţia va fi confirmată pe post, pe linia politică galbenă cu săgeata în sus albastră. Concursul e doar pentru prostime şi că aşa cere legea, că altfel nu s-ar organiza în veci aşa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *