Unde îşi fac concediile ştabii Iaşului

Singurul tabloid din România care apare (joia) full color, “Bârfa de Iaşi”, a aflat pentru dumneavoastră ceea ce nici un ştab adevărat nu va recunoaşte în ruptul capului: locul unde îşi petrece cu adevărat concediul de vară. Fie că am reuşit să aflăm direct de la sursă, fie că am adunat informaţiile de la apropiaţi ai celor vizaţi, vă prezentăm mai jos o parte dintre răspunsurile la deranjanta întrebare: om important, unde te refaci după atâta muncă?

Constantin-Simirad

Constantin Simirad

Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi: Unde mă refac după atâta muncă? Foarte bine aţi sesizat acest aspect, pentru că eu, în calitate de preşedinte, am preluat şi atribuţiile celor doi vicepreşedinţi, Adăscăliţei şi Chirilă, care n-au vrut să asculte de vorbă bună, cu toate că eu i-am ascultat. Aşa că vă daţi seama cam ce volum de muncă desfăşor eu zi de zi…

Bârfa de Iaşi: Concret, concediul unde vi-l petreceţi?

C.S.: Concret, eu fiind o persoană care îmi iubesc ţara şi un pic mai religios din fire, voi pleca, împreună cu familia, într-un tur al mănăstirilor din Dubai.

BF: Unde vă cazaţi?

CS: La „Royal Residence&Spa”. Au nişte chilii foarte drăguţe acolo, mi-a arătat nora pe internet.

BF: Se decontează ceva?

CS: Eu sper că da, că mă duc şi în interes de serviciu.

BF: Ce interes?

CS: Păi, mă duc în ideea să mă întorc mai odihnit şi să muncesc mai bine pentru judeţ. Doar nu mă duc numai ca să mă odihnesc şi gata. Sunteţi culmea!

Al doilea ştab din târg, pe care nu am reuşit să-l abordăm personal, dar am aflat de la apropiaţi unde îşi va petrece concediul, este primarul Gheorghe Nichita.

Ionut Stefanovici

Ionut Stefanovici

Ionuţ Ştefanovici, consilier de rang 1 al primarului Nichita: “Domnul primar nu are timp de concediu în această vară, pentru că este o perioadă foarte încărcată, cu foarte multe probleme şi proiecte de rezolvat pentru Iaşi. Toate aceste proiecte şi probleme cer implicare sută la sută şi concentrare maximă în orice moment.”

BF: Şi în acest moment ce face domnul primar?

IS: Probează nişte slipi.

Al treilea ştab din capu’ târgului, care ne-a dezvăluit unde îşi petrece concediul, este prefectul Dragomir Tomaşeschi.

DT: Concediul l-am programat în staţiunea turcă Belek, cu pachet „all inclusive” şi cu asigurare de funcţie pentru cât lipsesc.

BF: Vă e frică să n-o pierdeţi?

DT: Nu mai poţi fi sigur de nimic în ziua de azi.

BF: Ce cuprinde pachetul all inclusive?

DT: Cazare, masă, vizite la muzeu şi alte chestii din astea, plus posibilitatea unor schimburi de terenuri pe acolo, eventual comisioane. Pentru seară, am optat pentru dans pe masă în slip, sau pielea goală – în funcţie de temperatura de la ora dansului -, fără să mai fiu acuzat că sfidez cetăţenii şi organele de drept.

BF: Vă luaţi şi amanta în vacanţă?

DT: Aaaa, nu! Oana rămâne la Prefectură, că vrea să se mai pregătească pentru un post de director pe care-l scoatem la concurs. Sanchi, de parcă nu l-ar lua! Da’ aşa-i place ei să facă teatru…

Din categoria deputaţi şi senatori, primul cu care am reuşit să stăm de vorbă a fost şeful PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu.

RF: Înainte să vorbim despre concediu, trebuie să ne amintim că a fost un an foarte greu, în care am făcut eforturi uriaşe pentru a oferi o alternativă credibilă la acest guvern-marionetă condus, din penumbră, de Băsescu. A fost un an în care eu, personal, m-am zbătut pentru acest judeţ şi toată lumea ştie cât de mulţi bani am adus eu în Iaşi.

BF: Şi vara asta ce faceţi?

RF: Vara asta încep să-i duc.

BF: Unde?

RF: Într-un loc cât mai liniştit, departe de civilizaţie.

BF: Concret!

RF: În Rezervaţia Ceahlău.

BF: Ce v-aţi propus să faceţi acolo?

RF: Mă duc împreună cu familia şi cu nişte prieteni apropiaţi, pentru că vreau să mă bucur de peisaj, să mă plimb, să respir aer curat şi, dacă se poate, să o cumpăr.

BF: Familia?

RF: Nu dom’le, rezervaţia!

Mihaela Popa

Mihaela Popa

Următorul pe lista politicienilor care au binevoit să ne răspundă a fost şefa PDL Iaşi, senatoarea Mihaela Popa.

MP: Ce fac în concediu? Nu ştiu încă. Să terminăm întâi cu alegerile din filială, pentru că acesta este un proiect foarte drag mie, în care am investit mult suflet şi pe care vreau să-l duc la bun sfârşit chiar în acest an!

BF: Şi dacă vă iese pasienţa, ce faceţi?

MP: Dacă îmi iese pasienţa, m-aş duce într-o excursie la Disneyland, ca să nu ies totuşi din atmosfera din partid.

BF: Frumos…

MP: Da. Şi să nu uitaţi să scrieţi acolo că eu sunt un om de echipă!

Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru

Dintre figurile cunoscute ale Iaşului nu putea lipsi medicul-deputat Tudor Ciuhodaru, mare amator de bronz, publicitate şi fete frumoase. Menţionăm că Tudor Ciuhodaru este singurul ieşean în privinţa căruia oamenii de ştiinţă au căzut de acord că poate fi în două locuri în acelaşi timp, după ce a semnat condica (şi a încasat bănuţii aferenţi) atât de la Camera Deputaţilor, cât şi de la Spitalul de Urgenţe din Iaşi.

BF: Don’ doctor, v-aş întreba unde plecaţi vara asta, da’ văd că sunteţi deja bronzat.

TC: Sigur că da. Am avut o gardă nasoală tare aseară, la Urgenţe, şi, cât am dezbătut proiectul cu etnobotanicele în Parlament, am înotat un pic şi în Adriatică…

BF: Deci nu se mai pune problema de concediu.

TC: Sigur că da, ca la orice om normal. Eu sunt tot timpul şi în concediu.

Restul ştabilor şi ştăbuleţilor contactaţi ne-au declarat că, în condiţiile actuale de criză profundă, preferă să-şi facă concediile alături de familie, în linişte şi cu cheltuială puţină. “Eu mi-l voi face sigur în familie, alături de dom’ profesor Costică Şerban. Aş prefera să mergem undeva unde este o cascadă, dar să fie ieftin”, ne-a dezvăluit fosta şefă a AJOFM Iaşi, Maria Cabalău.

“Ieftin” este cuvântul de ordine pentru ceilalţi ştăbuleţii chestionaţi, care spun că se vor rezuma, în această vară, cel mult la un „city break” rapid la Milano sau la un sejur tras de păr în Mauritius.

“Soţia şi-ar fi dorit o croazieră în Alaska, dar bugetul chiar nu ne permite, că s-au scumpit fripturile din limbă de balenă albastră. Cică anul ăsta, din cauza căldurii, balenele albastre s-au cam dat la fundu mării, unde e mai racoare. Vedeţi şi dumneavoastră cât de greu este la toată lumea… Am convenit să mergem câteva zile la ţară, la soacră’mea, să ne bucurăm de aer curat. După aia, dacă om fi sănătoşi şi timpul ne va permite, poate tragem o fugă şi la Punta Cana, în Republica Dominicană”, ne-a declarat Mugur Cozmanciuc, directorul de marketing al performantei CET Iaşi.

Concediu plăcut la toată lumea!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *