Unde-s banii, domnu’ Dan?

Deputatul adjunct de Alexandru, Daniel Oajdea, pare să fi intrat recent într-un spațiu al muțeniei politice. Asta e la fel de straniu ca și cum ar hotărî cineva să propună într-un cinematograf doar filme mute. Sau, stați așa, că eternul student Oajdea servește acum tuturor muțenie chiar dintr-un cinematograf, construit prin sudoarea întregului popor și căpătat… el știe cum. El, poporul…

Unde-s banii, domnu' Dan?Tăcerea asta e de-a dreptul suspectă. Păi unde sunt vremurile când Oajdea se lega de copaci, movea tot orașul, se lua la trântă cu ditamai rectorul UPA, se burzuluia la Nichita și explica ieșenilor cum ar vrea el să transforme orașul celor șapte coline? Își mai aduce aminte cineva cum era Oajdea cu, pardon, scuzați, fundul mereu în două luntrii, criticând Guvernul Boc când avea chef și votând alături de el când avea interes? Ne explica atunci cum că el face tot ceea ce e în interesul cetățeanului, că el răspunde doar în fața alegătorilor, fiind ales uninominal. Așa de bună a fost treaba pe care a făcut-o, că s-a ales cu mare greutate, și asta doar cu ajutorul nesperat al prestației penibile a candidaților Bulgaru și Romaniuc, care n-au înțeles că pentru ei lupta era în interiorul PDL și nicidecum împotriva USL care era demult câștigătoare grație paranoiei prezidențiale.

Citim mai nou prin presa centrală că PPDD e nemulțumit că nu este băgat în seamă atunci când vine vorba de amendamentele și ideile privind noua Constituție. Prin vocea unui lider, partidul de la televizor spune că USL e preocupată „doar de tranșarea disputelor între președinte, Parlament și Guvern și de regionalizare”, ignorând celelalte chestiuni care ar putea fi reformate. Un Oajdea de pe vremuri ar fi detaliat, ar fi umplut televiziunile, ne-ar fi explicat pe larg despre ce i-a trecut prin cap în domeniul constituțional domnului Dan în timp ce arbitra disputa între Nikita și Andreea Tonciu cu privire la care dintre cele două e mai curvă. Nu ne zice nimic domnul Oajdea despre proclamațiile către țară pe care le face șeful lui pe la patru dimineață, dintr-un canal TV de internet…

Ne-am fi așteptat de la un parlamentar atât de vocal precum Daniel Oajdea să ne explice cum ar trebui prinse în Constituție ideea celor douăzeci de mii de euro (plătibili doar celor care au primar, deputat și senator PPDD), precum și celelalte bazaconii aiuritoare cu care și-au prostit publicul telespectator. Vi se pare prea dur cuvântul prostit? N-am zice, fiindcă, de cum s-au văzut în Parlament, vedetele PPDD au tulit-o repede către zări mai calde.

Ajunși cu expunerea în punctul ăsta, nu putem să nu ne întrebăm care o fi explicația pentru muțenia bruscă a domnului Oajdea. Ezâstă o esplicație, cum zicea Leana lui Costel atunci când era prinsă cu un codoșlâc evident. Noi credem că Daniel Oajdea a decis că nu-l prinde tocmai bine mantia violetă a lui domnu’ Dan.

Flăcăruia Violentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *