UPA şi-a tras campus universitar

* Doru Tompea a achiziţionat contra sumei de 3 milioane de euro Hotelul Studis aparţinând patronului Tele M

Hotel Studis

Hotel Studis

Rectorul UPA intenţionează să transforme instituţia de învăţământ particular într-un adevărat campus studenţesc. De la ultimul etaj al hotelului va emite în curând şi Radio Hit, acţiunile majoritare ale acestui post de radio fiind cumpărate anul trecut de către Tompea, de la afaceristul Adrian Butucă, şi fosta soţie devenită între timp doamna Iancu.

Hotelul „Studis”, amplasat în apropierea Poliţiei Rutiere Iaşi, pe strada Otilia Cazimir nr. 10, a fost vândut cu peste 3 milioane de euro, actele şi documentele fiind parafate şi legalizate în biroul notarului ieşean Stela Bădărău, contra unui comision frumuşel care i-ar face mai mult decât invidioşi pe colegii în ale actelor. Cumpărător: nimeni altul decât rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, Doru Tompea, devenit de drept mogulul presei de Bahlui, deoarece a reuşit într-un timp record să pună stăpânire pe mai bine de jumătate din mass media locală.

„Studis”  are în total 86 de camere pentru 172 de persoane, care pot fi cazate în garsoniere. Mai mult, imobilul deţine şi apartamente duplex, cu câte două camere de două locuri fiecare, având în comun bucătăria, holul şi două băi. Imediat după achiziţionare, Tompea a transformat total cele 86 de camere şi apartamentele în locuinţe pentru studenţii de la UPA. Pentru toţi cei cazaţi la Studis există chiar şi o parcare subterană şi supraterană.

Clădirea a fost achiziţionată de Universitatea “Petre Andrei” de la firma Moldova Turism SA, care este controlată de omul de afaceri Dănuţ Prisecariu. Înţelegerea propriu-zisă dintre Tompea şi Prisecariu a avut loc în vara anului 2010, însă tranzacţia de vânzare – cumpărare a fost perfectată mult mai târziu, pe la finele lunii decembrie când celălalt mogul, Prisecariu, de la TeleM s-a mai îmbogăţit cu 3 milioane de euro. Pentru achiziţia hotelului „Studis”, reprezentanţii UPA din Iaşi au negociat un împrumut bancar. Pentru a achita cele 3.080.000 de euro în contul firmei controlate de Dănuţ Prisecariu, Tompea a contractat un împrumut bancar, prin deschiderea unei linii de finanţare, de la Garanti Bank. În contul datoriei, mogulul de la UPA a ipotecat chiar Hotelul „Studis” proaspăt achiziţionat.

“Este o afacere bună. Prin această achiziţie am devenit un adevărat campus universitar. Vom demonstra în continuare că suntem o universitate cu potenţial mare. Hotelul a fost transformat şi modernizat iar toate camerele au fost dotate la standarde dintre cele mai înalte. Aici vor locui studenţii de la UPA”, a spus Tompea, adăugând că în imobilul respectiv va funcţiona un club şi un bistro destinat exclusiv studenţilor universităţii.

În  urma acestei tranzacţii, omul de afaceri Dănuţ Prisecariu a mai rămas cu un portofoliu de trei hoteluri: „Astoria”, „Traian” şi „Rapsodia”, cel din urmă fiind situat în buricul târgului municipiului Botoşani. Mogulul de la  „Tele M” nu a putut fi contactat pentru a da lămuririle exacte cu privire la tranzacţia imobiliară efectuată anul trecut. Surse din anturajul lui Prisecariu ne-au informat că acesta ar fi plecat din ţară, pentru câteva săptămâni, la domiciliul său din Canada.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *