UPU “Sf. Spiridon” – Cantină socială de ocazie

Măsurile de austeritate impuse de Guvern au lovit în plin persoanele cu venituri reduse. Zilnic, la Unitatea de primire Urgenţe de la Spitalul Universitar „Sf. Spiridon” sunt înregistraţi, în medie, doi-trei pacienţi cu degerături. Principala cauză: lipsa resurselor financiare pentru asigurarea căldurii în locuinţe sau în case. Cei mai afectaţi sunt locuitorii din mediul rural a căror venituri s-au redus dramatic în ultimul an.

Astăzi, la UPU „Sf. Spiridon” a ajuns în stare gravă o bătrână de 75 de ani, din comuna Prisăcani. Temperatura corpului nu depăşea 32 de grade. Despre starea femeii, Diana Cimpoieşu, şefa Unităţii de Primire Urgenţe, afirmă că este rezervată în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire”.

Pe lângă aceste cazuri disperate, la Urgenţe mai sunt trataţi şi un număr mare de oameni ai străzii, circa 6-7 zilnic, care au transformat UPU într-un centru de ajutor social.

„Persoanele în cauză vin cu diverse afecţiuni, vizita lor devenind un prilej bun pentru a primi o masă caldă, haine curate şi un adăpost timp de câteva ore, pentru ca apoi să se ducă înapoi la cerşit. Aceştia primesc îngrijire medicală chiar dacă nu sunt asiguraţi, toate medicamentele le primesc din bugetul restrâns al spitalului”, mai spune Diana Cimpoeşu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *