Vasile Arhire nu pleacă. Rămâne şi dă mai departe…

Vasile Arhire

Vasile Arhire

În pofida impresiilor şi aşteptărilor generale, la conducerea TVR Iaşi nu se prefigurează cam nici un fel de schimbare. Nu că nu ar trebui sau că nu ar fi cazul, ori că performanţele manageriale actuale ar fi atât de ample încît nu mai comportă reformări…

Într-un scurt recurs la memorie, trebuie să ne amintim faptul că după directorul Grigore Ilisei, onest scriitor şi comentator sportiv, la conducerea instituţiei a urmat Dan Radu, desantat din funcţia de redactor şef al cotidianului Monitorul, după o oarecare campanie de presă, concertată. În prezent, Dan Radu este Director de Producţie Editorială şi Programe şi consilier al Preşedintelui – director general al TVR, Alexandru Lăzescu, bine acroşat financiar şi relaţionar în Bucureşti, pentru a mai fi interesat de o funcţie minoră în provincie. Un alt nume vehiculat, la fel de improbabil, este cel al lui Daniel Condurache, extrem de apropiat de TVR Iaşi, cel puţin prin memoria fostei sale soţii. Condurache este însă un foarte bine plătit profesor la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, chiar şef de catedră, simultan un la fel de bine plătit profesor (cu trei norme) la Departamentul de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării la Universitatea „Al. I. Cuza”, başca editor al revistei „Opinia Veche”. În general, un prea cinstit membru al Clubului Rotary, care a preferat din totdeauna culisele şi umbra. În plus, autonomia studioului regional TVR Iaşi este extrem de retorică, cam totul este decis la Bucureşti, acolo unde se aprobă sau nu şi dacă şi când un bec poate fi schimbat la studioul din Iaşi.

Din interior, cam nimeni nu jinduie după o astfel de funcţie directorială, fie şi pentru că ştiu că nu este o mare afacere. Nici fostul director Liviu Tudorache, dar nici Carla Tompea nu par seduşi de eventualitatea de a renunţa la cariera jurnalistică pentru o demnitate managerială trecătoare şi extrem de expusă politic. Plus procesele cu Mitropolia Moldovei legate de sediul revendicat, adjudecat şi închiriat, plus schemele bugetare blocate, plus dificultăţile de şmenuire tradiţională a concursurilor, plus cutumele uzuale de peşcheş cuvenite baştanilor din capitală. O variantă mondenă ar fi revenirea unor dive originare din televiziunea ieşeană, deşi este greu de crezut că Irina Radu, Andreea Marin Bănică, Oana Andoni sau Irina Păcurariu ar renunţa la profitabila cancanerie dâmboviţeană pentru o slujbă administrativă prea puţin spectaculoasă.

Şi atunci? Atunci, actualul director al TVR Iaşi, Vasile Arhire, onest comentator sportiv la origini, mai cunoscut de apropiaţi sub cognomenul „Dan”, poate să-şi continue liniştit cariera managerială, în pofida faptului că prezenţa sa în Consiliul de Administraţie al TVR este datorată susţinerii PSD.

Pe principiul „mai răsfiraţi, băieţi, mai răsfiraţi…”Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *