Vântul alegerilor a bătut cum au vrut muşchii lui Florin Constantinescu

Vântul alegerilor a bătut cum au vrut muşchii lui Florin Constantinescu• candidatul USL a obţinut cel mai mare scor pe judeţul Iaşi, desemnarea sa ca senator fiind o simplă formalitate.

Şi în cazul lui Florin Constantinescu am avut dreptate când afirmam că acesta  poate deveni lejer senatorul USL cu cel mai mare scor din judeţ. Cu peste 72 de procente obţinute în zona delimitată de oraşele Paşcani şi Hârlău, acestea i-a învins pe iluştrii necunoscuţi Dermidie Niţă (ARD) sau Ciprian Florescu (PP-DD). În schimb, Constantinescu este cunoscut pentru afacerile sale în sectorul eolian, el având acţiuni sau părţi sociale în valoare de peste jumătate de milion de euro. Un alt atu care a contat enorm derivă din faptul că inginerul Constantinescu s-a implicat mult în sprijinirea financiară a primăriilor din colegiu, însă a şi investit sume importante în proiecte de anvergură. Cel mai important este cel încheiat cu Ministerul Mediului pentru accesarea unui sume nerambursabile de 20 milioane lei, durata realizării unui parc eolian în zonă fiind iunie 2010 – iunie 2013.

Cât despre candidatul ARD, Dermidie Niţă nu avea cum provoca surpriza atât timp cât a fost dat afară chiar de proprii colegi, pe vremea când Boc conducea Guvernul, iar Niţă era şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Eolian Săndulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *