Vasile Câtea: „Obreja a distrus boxul românesc!“

Vasilie-Catea

Vasilie Catea

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Iaşi şi fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Vasile Câtea, a declarat după ce Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a dezafiliat FRB, că Rudel Obreja a distrus boxul românesc.

„Am auzit şi eu că AIBA a dezafiliat Federaţia noastră. Ce poţi să mai spui în asemnea situaţie? Obreja a distrus boxul românesc! Era previzibilă o asemenea decizie, atâta timp cât Obreja este preşedintele Federaţiei. El a spus doar verbal că se autosuspendă. E clar că Obreja ne-a luat pe toţi de proşti! Nu se poate aşa ceva! Acum tragem ponoasele actelor iresponsabile ale lui Obreja!“, a spus Vasile Câtea.

Oficialul ieşean a mai adăugat că o reafilierea este aproape impsoibilă în perioada imediat următoare şi că boxerii români vor rata Olimpiada de la Londra: „E greu de crezut că se mai poate face ceva acum. Lotul olimpic de box al României trebuia să participe începând cu 16 septembrie la Mondialele de la Baku. Acest lucru este imposibil. La fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte Olimpiada de anul viitor. O posibilă reafiliere ar putea fi făcută de-abia anul viitor, în februarie, când va avea loc Congresul AIBA, dar şi asta este greu de crezut. În urma acestei dezafilieri, vor rămâne pe drumuri mulţi antrenori şi mulţi sportivi deoarece Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret vor opri orice finanţare pentru orice proiect al FRB. În aceste condiţii, mulţi boxeri vor alege boxul profesionist“.

AIBA a trimis marţi o scrisoare COSR prin care anunţă că FRB a fost exclusă din calitatea de membru AIBA, începând cu data de 06 septembrie 2011.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *