Vasile Lungu, concurent pentru Cotnari

Din pământ mereu s-au scos bani. Nu sub forma de hârtii, ci sub diferite forme. Din pământ se extrage aurul, unul dintre cele mai prețioase elemente. Tot din pământ se extrage și petrolul, aurul negru cum se mai spune. Gazele tot din pământ provin. Și se obțin bani frumoși. Dar nu numai minereuri valoroase pot fi scoase din pământ. Agricultura tot cu pământ se face, o sursă inepuizabilă de bani practic. Unul dintre ieșenii care a știut să exploateze la maxim pământul este agronomul Vasile Lungu care administrează aproape 4.000 de hectare de teren în zona Trifești, aproape de Prut.

Cartofi şi seminţe
Inițial, Vasile Lungu s-a orientat spre agriultură, adică la ceea ce se pricepe, fiind de profesie inginer agronom. A adus la Iași 13 soiuri de cartof care se comercializează mai mult la export. Printre soiuri se numără și celebrul cartof lung din care se fac cartofii prăjiți la Mc Donalds. Ulterior, activitatea lui Vasile Lunga s-a axat în special pe producerea de semințe pentru agricultură, omul de afaceri ieșean ajungând să producă pentru cele mai renumite firme internaționale de pe piața semințelor. Din agricultură, Vasile Lungu a reușit să strângă o avere de câteva milioane de euro.

Cu fiica
În ultimii ani, agronomul Lungu a schimbat macazul. A început să investească și în viticultură. Astfel, Lungu deține în prezent la Trifești peste 200 de hectare de viță de vie intrată pe rod. Mai mult, a scos deja și primele sortimente de vin pe piață sub denumirea de Domeniile Lungu. A participat chiar și la câteva competiții din România, obținând medalii de aur pentru soiurile sale. Surse din piață spun că Lungu vrea să ajungă un concurent serios pentru Cotnari pe viitor. A apelat deja la fonduri europene pentru reconversia terenurilor pe care le deține în plantații viticole. Și planurile de viitor nu se opresc aici. Vasile Lungu a ridicat și o pensiune turistică la Trifești. Din pozele postate pe o rețea de socializare de fiica sa, Loredana Lungu, pensiunea pare a fi una de lux. Este dotată cu mobilier din lemn masiv și decorată cu produse de calitate. De promovarea ultimelor două investiții, viticultura și pensiunea turistică, se ocupă în special fiica lui, Loredana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *