Zac Braconieru’, pe urmele colegului cu şpriţ la volan

Mulți spun că după ce te frigi o dată, a doua oară sufli și în iaurt. Un proverb destul de înțelept și de la care ai mult de învățat. Sau cel puțin ar trebui să înveți. Nimeni n-ar trebui să comită aceeași greșeală de două ori. Mai ales când e vorba de infracțiuni. Asta ca să nu mai punem la socoteală când vezi că prietenul tău cel mai bun ține prima pagină a ziarelor din țară pentru o greșeală, aparent banală, dar cu iz penal. Ca să nu vă mai fierbem, o să vă spunem imediat despre cine este vorba. Despre nimeni altul decât Zac Braconieru’, actualul șef al instituției de acordat permise și plăcuțe de înmatriculare.

Greşeli în lanţ
Unul dintre cei mai ursuzi examinatori din județ. Adică o persoană care știe legislația rutieră și conscințele acesteia la perfecție. Orice om normal s-ar întreba, pe bună dreptate, dacă le știe, de ce nu le respectă? Și acum poate vă întrebați ce a mai făcut? Vă spunem noi imediat. Nu a tras cu pușca prin pădure. Nu a mai intervenit pentru vreun prieten să-l scape de dosar penal. Pur și simplu a băut un șpriț, sau mai multe, s-a urcat la volanul mașinii sale, a gonit în trombă, a făcut un accident rutier și, ca un cunoscător al consecințelor faptelor sale, a dat bir cu fugiții de la fața locului. Cam multe infracțiuni. Dar nu-s toate. Și ca treaba să fie bună, Zac Braconieru’ a declarat ulterior că la volan se afla o rudă de a sa.

Batista pe ţambal
Dar planul său nu prea a mers până la capăt. În primă fază, ruda băgată la înaintare a zis cu jumătate de gură că se afla la volan. Însă declarațiile acesteia nu prea se pupau cu accidentul anchetat de polițiștii de la rutieră. Așa că, luată la bani mărunți și amenințată cu pușcăria pentru declarații mincinoase și favorizarea infractorului, ruda a recunoscut că a fost băgată la înaintare. Mai mult, a zis și că șoferul a fost nimeni altul decât Zac Braconieru’. Acum dosarul este în lucru și nu știm cum se va finaliza. Noul Cod Penal îi permite lui Zac să se împace cu victima, iar polițistii nu mai pot proba nicicum alcoolemia. Că doar Zac cunoaște legea și nu a fugit degeaba de la locul faptei. Dacă ar fi recunoscut, chiar și a doua zi s-ar fi depistat dacă și cât a băut înainte de a se urca la volan. Dar boală lungă, moarte sigură. Nu a lui Zac, ci a dosarului său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *