Vedetele iubesc câinii vagabonzi

Legea care permite eutanasierea câinilor comunitari, a stârnit un întreg război între iubitorii de animale şi parlamentari. Pe de-o parte, mulţi consideră că este o măsură de siguranţă, pe când iubitorii de animale şi cei de la Protecţia Animalelor cred că este o crimă autorizată.

Am întrebat-o pe actriţa Diana Ştefănescu, originară din Iaşi, ce părere are de această lege:

“Eu sunt o foarte mare iubitoare de animale! Mă revoltă legea eutanasierii. Nu cred în această soluţie criminală. În toţi aceşti ani au fost alocaţi bani pentru sterilizarea câinilor dar destinaţia lor, cred că a fost alta… Dacă se foloseau acei bani corect, în timp, pe cale naturală, câinii se împuţinau! Este adevărat că în ţările civilizate nu există câini pe străzi, dar sunt adăposturi! Uitaţi-vă la vecinul cum, după un nou sezon de împerechere, aruncă puii în stradă fără să ştie ce este aia sterilizare. Corupţii se vor îmbogăţi vânzând soluţia de eutanasiere de 50 de ori mai scump”.

Nici Carmen Borş, o altă vedetă „Bârfa”, nu este de acord cu această lege, deşi câinii părăsiţi pot fi o ameninţare în ceea ce o priveşte:

“Trebuie făcut ceva. Sunt prea mulţi, suferă de frig, de foame, mai sunt şi loviţi de maşini unii dintre ei. Iubesc animalele, dar nu atât de mult încât să stau să mă muşte. Eu merg pe ideea de a le construi un adăpost sau să fie daţi spre adopţie. Nu sunt de acord cu eutanasierea lor”.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Făcând o comparaţie cu situaţia din România şi cea din Quebec, Diana spune că România este departe de ceea ce înseamnă civilizaţie, în ceea ce priveşte drepturile necuvântătoarelor:

“Am asistat la o întâmplare în urma căreia am rămas plăcut impresionată! Totul se întâmpla anul trecut, în timpul vizitei mele în Montreal, unde locuiesc şi părinţii mei. Mama a ieşit dintr-un supermarket, o aşteptam în maşină şi un câine i-a tăiat calea. Mama a sunat la un număr destinat câinilor fără adăpost şi, în puţin timp, a venit o maşină specială. Au reuşit să prindă caţeluşul şi a fost transportat într-un centru unde a primit un loc al lui, mâncare. Atunci când se chinuiau să îl prindă, am admirat răbdarea şi blândeţea cu care acţionau acei oameni. Asta înseamnă civilizaţie! Noi suntem departe de civilizaţie, dar suntem aproape de corupţie”.

Tânăra şi frumoasa actriţă  mai crede că această lege va aduce – a câta oară! – un renume negativ României:

“Toate ţările ne vor arăta cu degetul şi câinii vor fi tot în stradă. Nimeni nu se gândeşte la soluţii sustenabile, ci la crimă şi profit. Româncă a început să-mi fie ruşine că sunt, mai ales de când activitatea profesională mi-o desfăşor pe teritorii străine. Dar, nu îmi este ruşine să iubesc animalele şi să le apăr”, adaugă vedeta.

Mai trebuie adăugat ceva?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *