Verdict sumbru dat de medici, dupa externarea lui Gabriel Cotabita! ”Se poate ajunge la moarte subita!”

Dupa mai bine de doua luni in care a stat internat in spital, Gabriel Cotabita, in varsta de 59 de ani, a fost externat. Doctorii spun ca vedeta trebuie sa urmeze un tratament si un regim alimentar foarte strict.

Gabriel Cotabita a fost externat, joi, asta dupa ce au existat multe zvonuri conform carora sansele cantaretului de supravietuire au fost minime.

 

Pe data de 8 mai, artistul a suferit un stop cardio-respirator in timp ce se afla la o sala de sport. In momentul in care doctorii i-au spus vedetei ca poate sa paraseasca spitalul, acesta a iesit pe picioare insotit de fiicele sale.

 

„Primele sase luni sunt esentiale”

 

In exclusivitate pentru CANCAN.RO, Tudor Ciuhodaru, medicul primar de medicina de urgenta, a vorbit despre complicatiile ce pot aparea pe parcurs. „Sansele de a avea o viata normala dupa un astfel de eveniment depind, in mare masura, de etapa de recupereare, dar si de cazul care a provocat stopul, precum si de patologia asociata. Primele sase luni sunt esentiale in refacerea functiilor cerebrale deteriorate”.

 

 

Doctorul vine si cu detalii cu privire la motivul pentru care a stat vedeta internata mai bine de doua luni in spital. „Persoanele care au suferit un stopcardiorespirator prezintă un risc crescut de evenimente cardiovasculare ulterioare ce pot merge până la moarte subită de cauză cardiacă”, a mai argumentat Ciuhodaru.

 

Cat de importante sunt primele sase luni dupa externare

 

Dupa ce a iesit din spital, Gabriel Cotabita trebuie sa fie foarte atent la alimentatie si la efortul depus. „Primele sase luni sunt esentiale in refacerea functiilor cerebrale deteriorate. Recuperarea totala si partiala depinde de severitatea leziunilor cerebrale si de intensitatea eforturilor care se supun ulterior”, a spus doctorul.

 

Cine este Gabriel Cotabita?

 

Artistul este un cantaret roman de muzica usoara si pop-rock, prezentator, producator muzical si de televiziune. Totodata, este solistul formatiei VH2.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *