Tudor Ciuhodaru, puternic angajat pe frontul electoral al preşedinţiei Colegiului Medicilor

De când a intrat în politică, medicul Tudor Ciuhodaru a prins gustul candidaturilor. După o serie de aventuri parlamentare, cel mai cunoscut actor de stand up medical şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor, alegerile urmând a avea loc în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie. Dacă va câştiga, Ciuhodaru ar fi al doilea ieşean care ar ocupa această onorantă poziţie, după Vasile Astărăstoaei. Deocamdată, deputatul se pregăteşte intens pentru scrutinul din weekend, redactând deja o serie de măsuri pe care le va lua după investitură.

– Sunt nu sigur, ci uluitor de sigur că voi deveni preşedintele Colegiului Medicilor. Deja mi-am pregătit ţinuta de gală pentru ceremonia de acordare a titlului. Am comandat de urgenţă un halat de internist cu ştrasuri de ortoped şi croială de chirurg. Evident, totul asortat cu un stetoscop la a cărui alegere am oscilat multă vreme. Găsisem unul din piele de şarpe vietnamez, foarte potrivit cu imaginea şarpelui care soarbe din cupa lui Asclepios, dar mi-am zis că nu e bine să epatez chiar în halul ăsta. La urma urmei, e vorba de etică medicală, nu de etichetă.

– Foarte probabil că voi amenaja un mic studio de televiziune în sediul Colegiului Medicilor. Vorba aia, prima dragoste pentru camera de filmat nu se uită. Grila de programe va conţine emisiuni în care voi prezenta cazurile de încălcare a eticii profesionale. Mai precis, voi aduce în faţa publicului pe doctorii şpăgari, cărora le voi rupe în direct buzunarele doldora de plicuri. Cu această ocazie, voi face şi un gest caritabil, donând Poştei Române toate plicurile recuperate. Pentru a fi tortura psihică maximă pentru sărmanii şpăgari, voi începe emisiunea cu un monolog, în stilul transmisiilor televizate pe care le făceam pe vremurile în care la fiecare două vorbe strecuram câte un traumatism cranio – cerebral.

– Pentru a merge şi mai departe pe linia combaterii corupţiei în rândul medicilor, voi introduce obligativitatea purtării de halate transparente. Ideea asta mi-a dat-o un coleg radiolog, frustrat că razele X nu pot pătrunde în profunzimea corpului medical al asistentei sale. „Cât bariu să-i dau să bea? Nu mai bun ar fi un halat transparent, în aşa fel încât să fie pentru mine ca o carte de anatomie deschisă?”, mi se plângea săracul coleg. Prin urmare, stimaţi doctori, pregătiţi-vă pentru o măsură revoluţionară: halatul care va afişa cursul valutar al mitei tranzacţionate la bursa buzunarelor. La urma urmei, e în folosul dumneavoastră, banii murdari putând duce la tot felul de infecţii intraspitaliceşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *