Victime „colaterale” în dosarul CET

Fostul adjunct al Fiscului ieşean, în vizorul procurorilor pentru evaziune fiscală şi omisiunea sesizării organelor judiciare

Ioan Grigoriu

Ioan Grigoriu

Procurorii ieşeni anticorupţie au instituit recent sechestru asigurator pe bunurile imobile şi mobile aparţinând unor „tovarăşi” de suferinţă din dosarul CET: Ioan  Grigoriu, Dorin Ivana, Didi Melinte şi, nu în ultimul rând, Neculai Costică.

Fostul director-adjunct al Fiscului ieşean a intrat în vizorul anchetatorilor DNA în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Centralei Electrice de Termoficare Iaşi, fiind acuzat de evaziune fiscală prin stopaj la sursă şi omisiunea sesizării organelor judiciare cu privire la neplata către bugetul de stat a constribuţiilor sociale reţinute ilegal de către şefii centralei. Anchetatorii DNA susţin că Grigoriu, în calitate de membru al CA, ar fi avut cunoştinţă de practicile ilegale ale directorului Didi Melinte, respectiv acelea de a nu achita la stat contribuţiile sociale ale muncitorilor. DNA susţine că şefii de la CET ar fi creat un prejudiciu imens de un  milion de euro după ce au reţinut de la salariaţi contribuţiile sociale dar nu le-au mai virat apoi la bugetul de stat.

Avocata Aldea: Sechestru, sechestru, dar să ştim şi noi …

La pachet cu fostul adjunct al Fiscului, Grigoriu (n.r.: acum un simplu inspectoraş la Direcţia Regională Vamală Iaşi) mai sunt anchetaţi actualul director  general al CET, Dorin Ivana, ex-directorul Didi Melinte, precum şi Costică Neculai. Săptămâna trecută, toţi cei menţionaţi s-au perindat două zile la rând pe la sediul Serviciului Teritorial al DNA Iaşi, însă fără folos. Anchetatorii au decis amânarea audierilor şi reprogramarea interogatoriilor până spre sfârşitul lunii iunie. Avocata Maria Aldea, cea care îl reprezintă în justiţie pe Ioan Grigoriu, a precizat însă că, deşi DNA a instituit un sechestru asigurator asupra bunurilor clientului său, cabinetul de avocatură nu ar fi primit nici o înştiinţare oficială.

„Chiar dacă aşa prevede legea, în cadrul unei astfel de anchete, nu ni s-a comunicat încă ordonanţa de luare a acestei măsuri asiguratorii”, a conchis avocata Maria Aldea.  Ciudat, nu-i aşa?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *