Victorie reconfortantă, dar şi suspectă!

Aceiaşi reporteri speciali, care au intuit că la meciul CSMS – Rapid una dintre echipe va bate la un gol diferenţă, relatează ce vor face ieşenii, duminică la Ploieşti. Vă sfătuim, însă, să nu pariaţi pe acest rezultat. Au făcut-o alţii…

 

Victorie reconfortantă, dar şi suspectă!FC Petroluli – CSMS Iaşi 0-1 (0-0)

Stadion: Ilie Oană

Spectatori: 6969, cu tot cu oamenii de ordine, dar fără doamnele romulane, care comercializează seminţe

Echipe de start:

FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Neag, Geraldo, Guilherme – Mojica, Hoban – Renan, Sauvadet, Hamza – Bokila. Antrenor oficial Cosmin Contra. Neoficial, echipa de start o fac suporterii

CSMS Iaşi: Irimia – Al. Creţu, Tincu, Avrămia, Vladu – Milea, Straton – Ciucur, Moutinho, Ţigănaşu – Herghelegiu. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

 

Fazele meciului(cele care pot fi relatate)

min 0  – Startul partidei se amână câteva minute. Una dintre vedetele gazdelor, Younes Hamza, cel poreclit „Sfântul”, nu şi-a încheiat rugăciune de seară. Din vestiar se aud strigăte războinice: „Allah-u Akbar” şi „Prunea, să dea Profetu’ să nu ţi se mai ridice”. În replică, preşedintele ieşean scoate din rucsac o figurină de ceară pe care o înţeapă cu o andrea de mai multe ori.  În sfârşit, Hamza ajunge pe teren, dar acuză crampe stomacale…

min 2 ş-un sfert – Prima fază controversată. Tincu îl deposedează corect, la marginea careului ieşean, pe Bokila, dar arbitrul acordă lovitură liberă pentru gazde. Unii spectatori vor să execute Cristea, plecat în Belgia. În cele din urmă trage ex-stelistul Geraldo, însă mingea se duce în afara stadionului, lovind indicatorul rutier care arată drumul spre Brazi.

min. 13 – Meciul este întrerupt. O pisică neagră traversează terenul. Oficialii ploieşteni sunt revoltaţi, susţinând că aceasta a ţâşnit dinspre banca de rezerve a ieşenilor. Pătulea le arată degetul mijlociu, dar scapă fără cartonaş galben.

min. 20 – Agitaţie la tribuna oficială, unde ajunge primarul Iaşului, însoţit de Ana Icătoiu, directorul de marketing al Dalkia, operatorul de termoficare din Ploieşti şi Iaşi. „Scuze pentru întârziere. Am avut o întâlnire cu board-ul Dalkia. Fotbalul poate să mai aştepte, important este ca preţul gigacaloriei să scadă. La fel şi pretenţiile lui Onofraş, care nu mai joacă nimic”, spune Nichita.

min 21 – Prima ocazie la poarta lui Bornescu este semnată Herghelegiu, dar parafată de Creţu, care, din doi metri, reia cu capul în portarul Bornescu. Acesta respinge în corner. Ciobotariu iese nervos la marginea teren, strigându-i jucătorul ieşean să dea cu piciorul, cu pumnul, cu jula, sau cu sec…

min. 30 – Fază superbă a ieşenilor, care controlează jocul. Milea croşetează doi adversari şi un goblen, îl deschide în adâncime şi în profunziume pe Herghelegiu, care, singur cu portarul, reia la firul lung al ierbii. Bornescu este învins, dar este salvat de tuşier, care indică ofside. Comentatorii de la Digi Sport susţin că este o gravă eroare de arbitraj, care va fi analizată, luni, de la ora 20, de Ion Crăciunescu. Iritat de maniera de arbitraj, preşedintele Prunea solicită intervenţia procurorilor DIICOT.

min. 35 – Bokila se accidentează şi părăseşte terenul în bocetele colegilor. Ploieştenii rămân în 10 jucători pentru că rezervele sunt în grevă japoneză: stau cu căştile Sanyo pe urechi. Finanţatorul Florian Walter este nedumerit şi îi trimite un SMS antrenorului Contra. „Fă ceva în plm :((((((„ este textul care apare pe mobil. Nimeni nu mai înţelege nimic. În cele din urmă, Contra chemă din tribune un jucător de la grupa 9-12 ani, pe care-l introduce pe teren.

min. 45 – Mutarea tehnicianului ploieştean  pare una inspirată. Puştiul trage un sprint către veteranul Irimia, după care cei doi sunt văzuţi poştind o ţigară în spatele porţii. Guilherme expediază o lumânare de la 65 de metri, traiectoria pare bună., toţi cred că vor asista la golul campionatului. Mingea cade pe linia porţii, de unde sare ciudat, în aut de  poartă. În tribune, preşedintele LPF se amuză: „Au dat cu prea mult var. Pe criza asta, dai acolo, un pumn-două, nu o roabă întreagă. Pe vremea cînd eram la FC Scorniceşti, eu dădeam cu cretă. Nu-i văd bine pe ploieşteni”, a spus oracolul din Băileşti.

min. 46 – Echipele revin de la cabine, unde două folcloriste aduse de Prunea le-au împărţit mărţişoare. Portarul Irimia a primit un trifoi, fundaşul Vladu un coşar de etnie rromă, iar Moutinho un ghid de conversaţie portughez-român. În schimb, ploieştenii s-au ales doar cu reproşuri pentru calitatea slabă, spre anorexie, a fotbalulul prestat.

min. 50 – Se joacă mai mult la mijlocul terenului. Pe băncile de rezerve, ceilalţi jucători au pus-o de-o tablă, şeptică, canastă, Piticot. Ciobotariu joacă Conquiztador la laptop. La întrebarea „ce meciuri au blătuit fundaşii lui Dinamo”, închide nervos scula. „Jucaţi din şase atingeri. Pase pe poziţii viitoare”, le strigă apoi elevilor săi. Herghelegiu îl ascultă şi se pune în poziţia misionarului. Este schimbat imediat cu Pătulea!.

 

Min. 65 – Ratare incredibilă Creţu. La poarta noastră! Fundaşul ieşean a lovit balonul aşa cum a făcut-o cu Rapidul, dar Irimia a avut un reflex salvator.

min. 69 – Timpul se scurge invariabil în favoarea oaspeţilor. Fanii ploieşteni par resemnaţi cu o remiză albă, două zerouri, poate chiar trei… Singurul care mai speră să se schimbe ceva este Mitică Dragomir. „Domle, un meci fără goluri este ca un blat de tort neînsiropat. I-am spus-o şi lui Piţurcă înainte de meciul cu Olanda” (n.r. scor 1-4).

min. 90 – În speranţa unui gol care ar salva spectacolul sportivi, arbitrul îi arată toate degetele membrele colegului de rezervă: 20 minute de prelungire. Ţigănaşu prostează şi este avertizat cu cartonaş galben spălăcit. La fel şi Irimia, care şi-a scos tricoul şi apără la pielea goală, având scris pe spate, cu pixul, „Nr. 1” , „Cotnari este Vinul de Aur” şi „I love Maricica”.

min. 90 şi ceva – Arbitrul şi-a pierdut ceasul. Puştiul de la Petrolul râde cu subînţeles

min. 90 şi ceva mai mult – Criticat pentru că ratează mult, Pătulea îi fură balonul lui Renan şi se duce vârtej spre poarta lui Bornescu mai dihai ca bornele lui Zorba. Trage cu sete dintr-un PET cu Borsec, apoi şutează cu exteriorul. Lovită greşit, mingea ajunge în plasă, spre disperarea portarului ploieştean, care sare la bătaie la atacantul CSMS-ului. Pentru ca violenţele să  nu escaladeze, arbitrul pune punct partidei. „În fotbal nu câştigă întotdeauna cel mai bun”, anunţă, la radio, cunoscutul Ilie Dobre, care, la reuşita Iaşului a strigat „Gooool” timp de 190 de secunde, stablind un nou record în materie.

 

Declaraţii după meci:

Liviu Ciobotariu, antrenor CSMS Iaşi: „În meciul cu Rapid, elevii mei au dat 110 la sută şi au pierdut. Acum au dat 10% şi au învins. Aţi avut dreptate săptămâna trecută: câştigă cel care-şi doreşte mai puţin victoria. Noi ne mulţumim cu puţin, de aceea avem contracte mici. Însă nu asta contează. Important este că am obţinut cele trei puncte. Ne mai trebuie minim 20 pentru a fi siguri că ne vom salva de la retrogradare. Sunt sigur că le vom obţine. Off the records, se duc deja trative în acest sens”

Cosmin Contra, antrenor FC Ploieşti: „Recunosc că am subapreciat adversarul. Iaşul are o echipă solidă, Irimia cred că are 100 de kile fără maieu”

Pătulea: „Am vrut să demonstrez celor care nu au încredere în mine că se înşeală. Port în inimă culorile alb-albastre, prin mine curge sânge alb-albastru. Dedic golul mentorului meu, Ionuţ Bâlbâ”

Florin Prunea: „Am spus-o şi o repet: numai cine nu pariază nu câştigă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *