Viitorul omenirii se hotărăşte la Iaşi

Nu încape nicio îndoială! Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev pun în secret lumea la cale, dintr-o locaţie şi mai secretă din Iaşi. Este adevărat că toate aceste discuţii sunt catalogate „Top Secret” de servicii şi sunt purtate în cea mai mare tăcere, însă, persoanele interesate se pot deplasa discret pe B-dul Independenţei, vis-a-vis de UMF, şi, dacă au noroc, imaginaţie şi bani (nu prea mulţi), pot asista la marile hotărâri care vor decide soarta umanităţii. Atenţie la ceară: se topeşte uşor!

Cleopatra, Neferttiti, Enstein, Putin, Medvedev şi Charlie Chaplin sunt doar câteva din marile personalităţi care au „aterizat” la Muzeul de Istorie Naturală. Venite tocmai din Rusia, de la Muzeul Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg, personajele au luat o mini-vacanţă la dulcele târg, sătule, probabil, de frigul aspru din Nord. La intrare eşti întâmpinat de marele fizician Albert Enstein, care îţi zâmbeşte pe sub mustăţile sale albe.

Micul Charlie Chaplin are aceeaşi privire pierdută, ca şi în renumitele sale filme, accesorizat, de asemenea, cu bastonul şi jobenul marelui „vagabond”. Straniu şi simbolic, în sala dinozaurilor, îl poţi „asculta” pe Vladimir Putin care, doar pentru urechile noastre, ne-a şoptit, în exclusivitate, că îi place foarte mult Iaşul şi că ar vrea să vină mai des aici. Nu are întotdeauna timpul necesar…

Nici personajele animate nu lipsesc de la această expoziţie, Albă ca Zăpada având un loc de seamă alături de cei şapte pitici ai săi. Ultima sală este de departe cea mai exotică, senzuala Cleopatra având timp berechet de a sta la o bârfă cu Nefertitti:

 „Fată, ieşim diseară-n Skin?”

„Nu, că au doar o chiuvetă! Hai, mai bine, în Dublin!”

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 20%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *