Vinurile Recaş invadează piaţa Iaşului

Ieşenii care doresc să încerce şi altceva decât aroma vinului din Moldova, îşi pot delecta papilele gustative cu noile produse sosite tocmai din Banat. Cunoscutul brand „Recaş“ şi-a deschis de curând o cramă în Iaşi, acesta fiind cel de-al treilea sediu al firmei din Regiunea de Nord-Est, după cele din Bacău şi Oneşti.

La magazinul „Recaş“ (situat la chişioru’ podului spre Nicolina) pot fi probate/încercate pe bune sortimente precum: “Chardonnay”, “Sauvignon Blanc”, “Merlot/ Pinot Noir”, dar şi vin de masă, pentru cei care au un buget mai restrâns:

“Avem o gamă largă de vinuri la sticlă cât şi vin de masă. Am deschis acest magazin din dorinţa de a aduce ceva nou pe piaţa din Iaşi. Primul magazin «Recaş» a fost deschis în Oneşti, iar cel de-al doilea în Bacău. Preţurile sunt accesibile pentru cumpărători: vinul de masă costă între 7-8,5 lei litrul, iar la sticlă preţurile încep de la 10 lei şi pot ajunge la câteva sute de lei. În viitorul apropiat, vom mai deschide şi alte puncte de distribuţie având în vedere faptul că este vorba de un oraş mare“, spune Dan Obrişcă, agentul reprezentanţei „Recaş“ pe Modolva.

Inaugurarea nu a fost una cu fast, aşa cum se obişnuieşte în acest domeniu, însă invitaţii au fost de marcă: profesorul Mihai Ralea, cunoscut enolog ieşean, şi Traian Petrea, inspector în vinuri şi membru al ONDOV (Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri şi alte Produse Vitivinicole).

“Într-un ţinut al vinurilor este dificil pentru un producător să aducă ceva nou, însă prestigiul şi calitatea vinurilor de Recaş au şanse mari să reuşească dacă există promovare. În Iaşi, vinul e la el acasă”, a precizat profesorul Ralea, care a mai adăugat că:

“Francezii sunt un popor care şi-a dezvoltat un simţ aparte pentru vinuri. Acolo, tot omul ştie cum să îşi aleagă un vin în funcţie de masa servită şi condiţiile în care trebuie păstrat. Vinul trebuie ţinut la 14 grade Celsius, dar să nu treacă de 20, altfel îşi pierde din aromă. La noi, sunt puţini cei care fac alegerile potrivite, aceştia fiind în special oamenii care frecventează restaurantele. De exemplu, dacă mănânci o friptură sau o masă grasă, nu alegi un vin demi-dulce ci unul sec pentru a uşura digestia”.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

#gallery-2 {
margin: auto;
}
#gallery-2 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-2 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-2 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *