Vosganian s-a reprofilat pe relații internaționale!

După ce și-a dat cu părerea, în ultima vreme, despre mersul treburilor în economia românească, deputatul ALDE de Iași(!) Varujan Vosganian ne vorbește , pe pagina sa de facebook, și despre treburi externe, adică despre ce trebuie și ce nu trebuie să facă un ambasador.Publicăm postarea sa. Comentarii nu facem. Le așteptăm pe ale dumneavostră.

„Potrivit Convenției de la Viena din 18 aprilie 1961 privind relațiile diplomatice, ambasadorii NU AU VOIE să se amestece în chestiunile interne ale statelor unde sunt acreditați.
Iată textul:
„Art. 41.1. Fãrã prejudiciul privilegiilor şi imunitãţilor lor, toate persoanele care beneficiazã de aceste privilegii şi imunitãţi (e vorba de reprezentanții diplomatici, inclusiv ambasadorii – n.m.) au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.”
Acest text a fost însușit de statele membre ale Organizației Națiunilor Unite. Deci ambasadorii nu au voie să se amestece, așadar nici să se pronunțe, în legătură cu chestiunile interne ale statului unde au fost acreditați. Reacția autorităților române, în ipoteza încălcării de către orice ambasador a art.41 alin.1, trebuie să fie fermă. Altminteri, cum zice românul, dintr-o amară experiență: „Dacă-i dai nas lui Ivan/ El se suie pe divan.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *