Vosganian se revoltă împotriva pozelor de pe pachetele de țigări!

Senatorul(pardon, deputatul!) ALDE Varujan Vosganian face , pe pagina sa de facebook, o adevarată pledoarie împotriva modului în care sînt comericalizate țigările astăzi. Mai precis, Vosganian se plînge că, atunci cînd cumpăram un pachet de țigări, trebuie să privim, pe pachet, toți morții și răniții ultimelor doua războaie mondiale, bașca inventarul ultim al morgilor din toată țara. Dar, că să nu ne mai lungim cu vorba , iată ce scrie Vosganian:

„Orice lucru are o limită, inclusiv campania împotriva fumatului!

În ultima vreme, de câte ori mă apropii să plătesc la casierie, fie că e vorba de o stație de benzină, de magazinele din aeroport sau de un supermarket, mă simt nevoit să întorc privirile, pentru a nu vedea pachetele de țigări din raft, cu fotografiile tipărite pe ele.
Pot să înțeleg că pe acele pachete trebuie înscrise avertismente privind efectul asupra fumătorilor și agresiunea asupra nefumătorilor limitrofi. Dar să încerci să previi o agresiune printr-o altă agresiune nu e deloc în regulă. Căci pentru privitor, fumător sau nefumător, priveliștea pachetelor rânduite în rafturi este o adevărată oroare: chipuri de morți, plăgi deschise, cangrene, femei tinere scuipând sânge în batistă etc., etc. Unde o să ajungem? Ar părea mai firesc să silim debitele de tutun să funcționeze numai la morgă sau la crematoriu (nu mă luați în serios!), decât să lăsăm toate imaginile alea macabre să ne rânjească de pe rafturile magazinelor sau din pachetele de țigări uitate pe masă.

P.S. Această postare nu are nicio fotografie atașată, din motive pe care le puteți ghici…”

Autorul acestor rînduri, în calitatea(sau defectul!) său de fumător, nu poate decît să subscrie la spusele sen..(pardon!) deputatului ALDE. Interziceți, domle, fumatul, dacă vreți, dar dacă nu, atunci nu ne lăsați să privim pe pachetul pe care tocmai am dat banii de un meniu(două feluri, plus desert!) la o crîșmă din Iași, ultimii morți și răniți din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *