Ziua Indragostitilor si secretele ei: de ce e grozav sa fii indragostit?

Ziua Indragostitilor e o sarbatoare destul de controversata in Romania, cu atat mai mult cu cat avem la dispozitie si Dragobetele.

 

Psihologii cred insa ca nu ar trebui sa ratam nici un prilej sa sarbatorim dragostea. Iata de ce:
In primul rand, conform unui studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea Harvard, dragostea are puterea de a genera hormonii care ne provoaca stres si anxietate si de a ne spori longevitatea. Helen Fisher, renumita pentru studiile in domeniul psihologiei, confirma ca dopamina, eliberata de creier atunci cand esti indragostit, te poate ajuta sa te concentrezi mai bine, sa fii mai optimist si mai energic.

Nu scapa nici o ocazie sa-ti arati sentimentele! Conform psihologilor, dragostea ne face mai fericiti si mai optimisti.

Nu scapa nici o ocazie sa-ti arati sentimentele! Conform psihologilor, dragostea ne face mai fericiti si mai optimisti.

Alice Boyes, autoarea bestsellerului ‘’Unelte pentru combaterea anxietatii’’, confirma si teoria conform careia atunci cand esti indragostit si sentimentul este reciproc, increderea ta in fortele proprii creste vizibil. In plus, dragostea contribuie la eliberarea testosteronului in corpul tau, iar acest hormon iti va creste libidoul si iti va imbunatati viata sexuala ; resultatul este incredibil : cu cat faci mai mult sex cu persoana iubita, cu atat reusesti mai bine sa te bucuri de somn si sa te odihnesti, dar si sa fii mai sanatos, pentru ca sexul scade tensiunea arteriala.
Asadar, in caz ca aveai dubii cu privire la sarbatoarea Sfantului Valentin, acum stii ca ai toate motivele sa nu scapi nici un prilej pentru a-ti arata dragostea fata de persoana iubita.
Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *