„Am rămas la fel. Sunt tot Ionuţ Bâlbă!“

Ionut Balba

Ionut Balba

După o perioadă zbuciumată în viaţa sa, în care s-au amestecat scandalurile cu Poliţia Rutieră şi intrarea într-o eclipsă de formă, Ionuţ Bâlbă pare a-şi fi recăpătat pofta de fotbal la formaţia Gloria Bistriţa.

Am discutat cu Ionuţ imediat după meciul cu Dinamo, în care a evoluat doar în repriza a doua, când mai erau puţine de făcut.

A acceptat politicos să discutăm, spunându-ne încă de la început: „Eu am rămas la fel. Sunt tot Ionuţ Bâlbă!“

„La Bistriţa am regăsit pofta de joc“

Necăjit că echipa sa a pierdut în deplasarea cu Dinamo, Ionuţ rememorează momentele de după despărţirea de Iaşi.

„Am avut o perioadă mai grea după ce am plecat de la Iaşi. Mi-am încercat norocul la Botoşani, pe urmă am vrut să mă duc la Braşov, dar au intervenit nişte probleme. Am revenit la Botoşani şi, până la urmă, am ajuns la Bistriţa. Mă bucur că a ieşit aşa. Este o atmosferă foarte bună la Bistriţa, propice pentru a juca. Aici chiar am regăsit pofta de joc. Este total diferit de atmosfera care de la Iaşi. Acolo era o presiune continuă. Aici, lumea este mai bună, mai liniştită şi te lasă să-ţi vezi de pregătire şi de joc. Chiar mă bucur că am ajuns aici“, spune Ionuţ care s-a acomodat foarte bine la Bistriţa:

„Am fost primit foarte bine aici. Mă ştiam cu marea majoritate a băieţilor de aici. Atmosfera în lot este una bună. Ne batem pentru salvarea de la retrogradare, dar campionatul este strâns şi cu şase puncte putem ajunge la mijlocul clasamentului. După valoarea lotului, cred că pe-acolo este locul Bistriţei, la mijlocul clasamentului“.

Prea multă mediatizare

Amintind de problemele avute cu Poliţia Rutieră la Iaşi, Ionuţ se apără imediat:

„Poli Iaşi nu avea rezultate extraordinare şi atunci presa mergea şi pe can-can, că doar astea se vând cel mai bine. Nu vezi că toate ziarele de sport din Bucureşti nu dau altceva decât prin ce cluburi s-au mai dus jucătorii de la Steaua, Dinamo sau Rapid. Cam aşa au stat lucrurile şi în cazul meu. N-am făcut lucruri foarte grave, doar că au fost foarte mediatizate. Aici, la Bistriţa, lumea e altfel. Sunt mult mai liniştit. Îmi văd de viaţa mea. Să ştii că şi aici sunt tentaţii. Nu cred că numărul de baruri şi cluburi din Iaşi era marea mea problemă. Aici lumea nu crede că este o mare tragedie să ieşi cu băieţii la un restaurant sau bar să sărbătoreşti o victorie!“, ne spune Ionuţ cu năduf.

Visează la un transfer în străinătate

Pentru Ionuţ cariera lui de fotbalist nu este pe sfârşite şi visează în continuare la un transfer în străinătate.

„Am dat gol în urmă cu două etape. Sper să o ţin tot aşa. Eu cred că mai am un cuvânt de spus în fotbal. Normal că mi-aş dori un transfer în vară, în străinătate, dar totul depinde de modul în care voi juca în acest final de campionat. Oricum, dacă nu voi putea pleca în străinătate, mi-ar plăcea să rămân în continuare să evoluez pentru Gloria. Nu vreau să pierd contactul cu Liga I. Dacă voi primi o ofertă bună de la o altă echipă din prima ligă, poate îi voi da curs. Nu pot să vorbesc acum despre ceva ce nu există. Să dau eu multe goluri în aceste ultime etape şi, pe urmă, vedem în vară ce va fi“, ne zice plin de încredere Ionuţ.

Pasionat în continuare de maşini

Inevitabil ajungem şi la capitolul maşini. Ionuţ râde şi ne spune amuzat:

„V-am spus că nu m-am schimbat! Mi-au plăcut şi îmi plac maşinile! Acum, după toate problemele avute cu poliţia, am dat examen şi am din nou permis. Am voie să conduc, aşa că… Am un Mercedes acum, iar soţia are un Peugeot. Chiar îmi place să conduc. În ultima perioadă nu prea am avut timp pentru că mai mult am stat în cantonament. Avem meciuri miercuri-sâmbătă-miercuri şi nici pe-acasă nu mai ajung. Soţia stă aici, în Bistriţa, dar nu prea ne-am văzut în ultima perioadă. Asta e viaţa de fotbalist!“Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *