„Au şi ei păduchioşii lor!“

Andreea Ghiuzan

Andreea Ghiuzan

Într-o emisiune umoristică, difuzată de postul de televiziune Canal+, francezii i-au prezentat pe români ca fiind  ,,păduchioşi, nespălaţi şi cerşetori”.

În urma acestor acuze venite din partea „fraţilor“ de gintă latină, vedetele ,,Bârfa de Iaşi” au considerat că aceste atacuri sunt total gratuite.

Andreea Ghiuzan este de părere că acest atac la adresa noastră dă dovadă de lipsă de respect.

,, Este deranjantă această opinie a francezilor, care poate fi considerată chiar ca un act de discriminare. Nu au niciun drept să ne jignească şi să ne atace în cel mai murdar mod posibil! Nu putem decât să sperăm că timpul va remedia aceste probleme”, ne spune ea.

Monica Catcoan

Monica Catcoan

,, Nu sunt de acord cu eticheta asta, dar ei altceva nu văd din ţara noastră?”, afirmă contrariată Paula Aniţoaei, care admite, totuşi, că a avut ocazia să călătorească destul de mult, iar românii pe care i-a întâlnit erau, în proporţie de 80-90% , cerşetori şi hoţi de buzunare.

,,O soluţie ar fi să ne orientăm atenţia către îmbunătăţirea imaginii ţării noastre. Putem începe cu mass-media, dar şi turismul poate duce o prezentare cât mai corectă a României în străinătate”, a completat Paula.

,,Am înţeles că au spus că Bucureştiul este o ghenă de gunoi, dar şi în Paris sunt multe străzi foarte murdare. Pot spune asta pentru că am avut ocazia să ajung acolo. Mulţi ne atacă pentru că ne confundă cu ţiganii. Foarte des se pune egal între rrom şi român”, ne mărturiseşte Monica Câţcoan, model la Maya Fashion.

,,Poate că ar trebui să facem o campanie la nivel internaţional şi să tragem un semnal de alarmă, prin care să le arătăm cine suntem noi românii, că avem şi noi valorile noastre. Sunt convinsă că şi ei au săracii lor, infractorii lor şi… păduchioşii lor!”, conchide hotărâtă Monica.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *