„Bun venit!“ în Capitala Moldovei!

Unul dintre cei mai charismatici ieşeni, luptătorul de K1, Cătălin Moroşanu, a declarat în exclusivitate pentru „Bârfa de Iaşi“ că Sărbătorile Iaşului, prilejuite de generalizarea cultului Sfintei Parascheva în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, la 14 octombrie 1955, au reprezentat întotdeauna ceva special pentru el.

„Poate la prima vedere nu aţi crede aşa ceva despre mine, dar să ştiţi că eu sunt om credincios. Obişnuiesc să merg la biserică, să pun pomelnice, să aprind lumânări şi să-i mulţumesc lui Dumneazeu pentru că m-a ajutat să ajung cine sunt acum. Pentru mine, sărbătorirea Sfintei cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, a reprezentat ceva aparte. Întotdeauna a fost un prilej de bucurie şi de bucurie sufletească. Ţin minte că atunci când eram mic veneam împreună cu părinţii în Iaşi pentru a ne bucura de aceste zile de octombrie. Pe urmă, veneam cu prietenii la concerte, să vedem focurile de artificii. Anul acesta mă gândesc să merg să stau şi eu la coadă cu pelerinii, pentru a mă închina la Sfânta Parascheva“, ne mărturiseşte Cătălin, care ne îndeamnă să fim mai buni măcar în aceste zile sfinte:

„Sărbătorile de Sfânta Parascheva ar trebui să ne facă mai buni. Să fie un moment în care să încercăm să facem o faptă bună pentru cei aflaţi în nevoie. Să renunţăm pentru câteva zile să mai fim răi şi egoişti“.1 comentariu

Lasa comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *